Παρασκευή 22 Νοέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Το κάλεσμα για αγωνιστική συσπείρωση και δράση

Το κάλεσμα δράσης και αγωνιστικής συσπείρωσης που απεύθυνε η Κίνηση με την ολοκλήρωση των εργασιών της Διεθνούς Συνάντησης, παρουσίασε ο Κώστας Δρούτσας, εκπρόσωπος της «Δράση: Θεσσαλονίκη 2003». Το παραθέτουμε αναλυτικά:

«Η "Δράση: Θεσσαλονίκη 2003" είναι κίνηση που συσπειρώνει πολιτικά κόμματα, κινήσεις, κινήματα, εργατικά σωματεία, οργανώσεις νεολαίας και αντιπολεμικά κινήματα, αγροτικούς, φοιτητικούς και γυναικείους συλλόγους, οργανώσεις συνταξιούχων, κινήματα για τα δημοκρατικά δικαιώματα και τη διεθνή αλληλεγγύη, μετανάστες, ανθρώπους της Επιστήμης, των Γραμμάτων και των Τεχνών.

Σκοπός μας είναι να προετοιμάσουμε και να υποδεχτούμε αγωνιστικά τη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ, που θα πραγματοποιηθεί στις 20-21-22 Ιούνη του 2003.

Οι ηγέτες της ΕΕ θα συσκεφθούν για να επιβάλουν νέα αντιλαϊκά μέτρα, να συνεχίσουν και να εξειδικεύσουν προγενέστερες αντιδραστικές αποφάσεις, στα πλαίσια των καπιταλιστικών αναδιαρθρώσεων. Η σύνοδος της Θεσσαλονίκης αποκτά ιδιαίτερη σημασία λόγω των αποφάσεων σχετικά με τον Ευρωστρατό, τη Διεύρυνση και το "Ευρωενωσιακό Σύνταγμα". Επιδιώκεται έτσι μια ακόμα πιο αντιδραστική ΕΕ, συνέχεια των Μάαστριχτ, Αμστερνταμ και Νίκαιας, στήριγμα του ΝΑΤΟ, των G8 και της ιμπεριαλιστικής παγκοσμιοποίησης.

Αυτές τις συνόδους τις υποδέχτηκαν αγωνιστικά σε Πράγα, Γκέτεμποργκ, Γένοβα, Βαρκελώνη, Φλωρεντία και Κοπεγχάγη εργαζόμενοι και νέοι αντιστεκόμενοι στη Νέα τάξη Πραγμάτων του διεθνούς κεφαλαίου. Εχει γίνει πλέον συνείδηση ότι κάθε κίνημα που δίνει τη μάχη ενάντια σ' αυτή την πολιτική στη χώρα του θα πρέπει ταυτόχρονα να συντονίζεται και να δρα από κοινού με τα κινήματα των άλλων χωρών.

Οι πολιτικοί εκπρόσωποι του πολυεθνικού κεφαλαίου επέλεξαν τη Θεσσαλονίκη για να υπογραμμίσουν συμβολικά το ρόλο που της έχουν αναθέσει ως πόλης "ορμητήριο" για την προώθηση των οικονομικών, πολιτικών και στρατιωτικών τους βλέψεων στα Βαλκάνια, στην Κεντρική Ασία, στη Μέση Ανατολή και στη Μεσόγειο.

Στη Σύνοδο της Θεσσαλονίκης θα επιδιώξουν να περιορίσουν τα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, να εμπορευματοποιήσουν περισσότερο την υγεία και την πρόνοια, να μειώσουν το αγροτικό εισόδημα, στοχεύοντας στην περαιτέρω αύξηση κερδών του πολυεθνικού κεφαλαίου και να καταργήσουν τα τελευταία απομεινάρια της εθνικής κυριαρχίας, ενισχύοντας περισσότερο το σκληρό πυρήνα της ΕΕ στη λήψη των αποφάσεων.

Σας καλούμε να υποδεχτούμε και εμείς αγωνιστικά τους αρχιτέκτονες της πολιτικής της Νέας Τάξης, των πολέμων, της κοινωνικής αναλγησίας.

Σας καλούμε να τους υποδεχτούμε αγωνιστικά, με μαζικές ποικιλόμορφες κινητοποιήσεις, που ξεκινάνε από σήμερα και θα κλιμακώνονται μέχρι τον Ιούνη του 2003.

Με κατεύθυνση την αντιιμπεριαλιστική συσπείρωση και αλληλεγγύη, καλούμε σε διαρκή αγώνα ενάντια στην πολιτική που στρέφεται σε βάρος των λαών των χωρών - μελών της ΕΕ, των Βαλκανίων και όλου του κόσμου.

Η Θεσσαλονίκη των ταξικών αγώνων της Εργατικής Τάξης, των μεγάλων αγώνων ενάντια στο βρώμικο πόλεμο του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, στη Γιουγκοσλαβία, πρέπει μαζί με τους εργαζόμενους της Ευρώπης να δώσει τη δική της αγωνιστική απάντηση. Εδώ θα συναντηθούν τα κινήματα των εργαζομένων, των αγροτών, των μικρομεσαίων, της νεολαίας, της παιδείας, της ειρήνης, των μεταναστών, των δημοκρατικών ελευθεριών, της οικολογίας και του πολιτισμού για να δώσουν ισχυρή απάντηση, ένα σαφές μήνυμα απειθαρχίας και αντεπίθεσης.

Απευθύνουμε κάλεσμα στους λαούς και τα κινήματα των Βαλκανίων και της Ευρώπης να στηρίξουν την έκκλησή μας, να προβάλουν, να ενισχύσουν και να πάρουν μέρος μαζικά και αγωνιστικά στις πρωτοβουλίες αυτές.

Ολοι μαζί να κάνουμε πιο ισχυρή την παρουσία του αγωνιστικού ριζοσπαστικού πόλου και την προοπτική του λαϊκού κινήματος πριν, κατά και μετά τη Σύνοδο Κορυφής, τον Ιούνη του 2003 στη Θεσσαλονίκη».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Στη Θεσσαλονίκη με τη «Δράση» (2003-05-15 00:00:00.0)
Συντονίζονται για τις διαδηλώσεις του Ιούνη 2003 (2002-11-02 00:00:00.0)
Εκδήλωση αύριο στην Αθήνα (2002-07-23 00:00:00.0)
Ξεκάθαροι στόχοι - Πολύμορφες εκδηλώσεις (2002-06-06 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ (2002-05-04 00:00:00.0)
Αύριο η συνέντευξη Τύπου (2002-04-28 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ