Πέμπτη 15 Μάη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
12ο ΑΝΤΙΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΔΙΗΜΕΡΟ ΤΗΣ ΚΝΕ
Στη Θεσσαλονίκη με τη «Δράση»

Η Θεσσαλονίκη ετοιμάζεται να «υποδεχτεί» αγωνιστικά τη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ τον Ιούνη και η ΚΝΕ ανακοίνωσε χτες την αποφασιστική συμμετοχή της στις παλλαϊκές διαδηλώσεις που διοργανώνει η «Δράση: Θεσσαλονίκη 2003», με την παράλληλη πραγματοποίηση του 12ου Αντιιμπεριαλιστικού Διημέρου φέτος στη Θεσσαλονίκη. Συγκεκριμένα, το αντιιμπεριαλιστικό διήμερο της ΚΝΕ, που πραγματοποιείται κάθε χρόνο από το 1992 με μεγάλη συμμετοχή μελών και φίλων της, θα έχει φέτος ορμητήριό του το δάσος του Σέιχ Σου.

Το κάμπινγκ της ΚΝΕ θ' ανοίξει τις πύλες του την Τετάρτη 18 Ιούνη, οπότε και θα καταφτάσουν οι διεθνείς αντιπροσωπείες. Ηδη έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον να συμμετάσχουν αντιπροσωπείες από: Τουρκία, Κύπρο, Βουλγαρία, Παλαιστίνη, Ολλανδία, Δανία, Σουηδία, Γερμανία, Νορβηγία, Ρωσία, Μολδαβία, Γαλλία, Τσεχία, Ουγγαρία, Ισπανία, Πορτογαλία, ενώ αναμένονται κι άλλες.

Τις δυο πρώτες μέρες θα πραγματοποιηθούν εκδηλώσεις, συναντήσεις και συζητήσεις σε διεθνές επίπεδο για τον Ευρωστρατό, την κατάσταση στη Μέση Ανατολή, το συντονισμό της δράσης του νεολαιίστικου κινήματος στα Βαλκάνια κ.ά. Την Πέμπτη 19/6 θα φτάσουν στο χώρο μέλη και φίλοι της ΚΝΕ από όλη τη χώρα. Την Παρασκευή και το Σάββατο θα συμμετέχουν όλοι μαζί στις διαδηλώσεις που προγραμματίζει η «Δράση: Θεσσαλονίκη 2003» και την Κυριακή θα πραγματοποιηθούν πολύμορφες κινητοποιήσεις, σε εκδηλώσεις αλληλεγγύης στους κλάδους και στις χώρες που αντιστέκονται στον ιμπεριαλισμό.

«Το 12ο αντιιμπεριαλιστικό διήμερο ανοίγει ουσιαστικά τις καλοκαιρινές εκδηλώσεις του Φεστιβάλ της ΚΝΕ, που θα κορυφωθεί το Σεπτέμβρη με το κεντρικό τετραήμερο στην Αθήνα. Η διεξαγωγή της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ το ίδιο διάστημα προσδίδει στο διήμερο αυτό ξεχωριστό χαρακτήρα και υπογραμμίζει την ανάγκη της όσο το δυνατό μεγαλύτερης συμμετοχής», σημειώνεται στο σχετικό δελτίο παρουσίασης των δραστηριοτήτων της ΚΝΕ στη Θεσσαλονίκη και υπογραμμίζεται:

«Δίνουμε όλοι το "παρών" μας και διαδηλώνουμε: Ενάντια στον ιμπεριαλισμό και στη βαρβαρότητα της νέας τάξης πραγμάτων που επιδιώκει να οικοδομήσει σε κάθε γωνιά της Γης. Ενάντια στην ιμπεριαλιστική Ευρωπαϊκή Ενωση και στην πολιτική της που υπονομεύει τα δικαιώματά μας στη μόρφωση, στη δουλιά στην ψυχαγωγία. Ενάντια στην ελληνική κυβέρνηση και την αντιλαϊκή πολιτική.

Συμμετέχουμε, διαδηλώνουμε και καταδικάζουμε κόμματα και φορείς που βάζουν πλάτη στην υλοποίηση αυτής της πολιτικής. Διαδηλώνουμε και καταδικάζουμε τα πολεμοκάπηλα σχέδια των ιμπεριαλιστών αλλά και την "ειρήνη" τους που ισοπεδώνει ό,τι άφησε όρθιο ο πόλεμός τους. Διαδηλώνουμε την αλληλεγγύη μας στους λαούς που αγωνίζονται, που αντιστέκονται. Διαδηλώνουμε την απόφασή μας πως θα συνεχίσουμε να υπερασπίζουμε αγωνιστικά τα δικαιώματά μας, απαιτώντας τη διεύρυνσή τους».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Εκδήλωση μπροστά στο 27ο Αντιιμπεριαλιστικό Διήμερο (2018-06-27 00:00:00.0)
Στον αγώνα ενάντια στο σύστημα που γεννά φτώχεια, πολέμους, προσφυγιά (2018-05-26 00:00:00.0)
Μια ζηλευτή παιδική κατασκήνωση θα στηθεί στις 5 - 8 Ιούλη στην Πάτρα (2018-05-26 00:00:00.0)
Πολύμορφες εκδηλώσεις σε όλη τη χώρα (2014-07-01 00:00:00.0)
Εκδήλωση στο Μουσείο Εθνικής Αντίστασης (2010-07-08 00:00:00.0)
Στα βήματα των μαχητών του ΔΣΕ (2009-06-28 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ