Πέμπτη 15 Μάη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Κόντρα στη νέα (α)ταξία
Κόντρα στη νέα (α)ταξία
Αντικαπιταλιστική συνέχεια αγώνων

Τα κορίτσια και τα αγόρια της ΚΝΕ, οι φίλοι τους και μαζί η γενιά που έζησα όλα αυτά τα χρόνια των αγώνων, πλημμύρισαν τη μεγάλη αίθουσα του Περισσού, τιμώντας την αντιφασιστική νίκη των λαών.

Η μνήμη αυτών των αγώνων δεν είναι μόνον επετειακού χαρακτήρα, αλλά παρακαταθήκη για το παρόν και το μέλλον. Ανανέωση της υπόσχεσης ότι η βαρβαρότητα της «νέας τάξης» δε θα περάσει, όπως δεν πέρασε η «νέα τάξη» του φασισμού και του ναζισμού.

Δεν ξεχνάμε τα εκατομμύρια των νεκρών που αντιστάθηκαν που πύργωσαν με τη ζωή τους το Λένινγκραντ, το Στάλινγκραντ, δεν ξεχνούμε τους δικούς μας νεκρούς, τους κομμουνιστές, τα στρατόπεδα, τις εκτελέσεις.

Δεν ξεχνάμε το σκοπευτήριο της Καισαριανής που παραμένει χέρσος χώρος, εκεί που έπρεπε να υψώνεται το μνημείο - σύμβολο της ιστορικής και ηρωικής πορείας που σήμερα συνεχίζεται κατά του ιμπεριαλισμού, της βίας και των πολέμων.

Δεν ξεχνάμε την κόκκινη σημαία που υψώθηκε στην καρδιά του Βερολίνου, όταν τα θεριά του ναζισμού, κλεισμένα στα υπόγεια λαγούμια τους, έβαλαν τέρμα στη ζωή τους και στο καταστροφικό τους έργο.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι στους σημερινούς καιρούς, οι άλλοι, οι υποτακτικοί της Ευρώπης των διευκολύνσεων και της συνενοχής, προσπάθησαν και φέτος να «σβήσουν» την ημέρα της αντιφασιστικής νίκης και της συνέχειας των αγώνων και να τη μετατρέψουν σε γιορτάσι του... εαυτού τους.

Επιβεβαιώνοντας κάθε μέρα και περισσότερο ότι βρίσκονται σε απόσταση από το λαό μας, φοβερίζοντας κάθε στιγμή, με το σκιάχτρο του Μάαστριχτ.


Του
Γιώργου Κ. ΤΣΑΠΟΓΑ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ