Πέμπτη 15 Μάη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 39
ΗΜΕΡΟΔΡΟΜΟΣ
Η Κα Δήμαρχος...

Ηρθε λοιπόν το «αύριο» για την Αθήνα και η κυρία Δήμαρχος κάθισε στο θρόνο της και ξεκίνησε το έργο της: Πρώτο της μέλημα; Η αξιοποίηση του εισπρακτικού μηχανισμού του δήμου! Η πρώτη κίνηση της κ. Μπακογιάννη ως δημάρχου Αθήνας είναι να στείλει ραβασάκια στους δημότες να περάσουν από το «ταμείο»!

***

Εκατόν τριάντα εκατομμύρια ευρώ, υπολογίζει η κυρία Δήμαρχος ότι μπορεί να «ενθυλακώσει» από τροχαίες παραβάσεις που την τελευταία δεκαετία έχουν «διαπιστώσει» οι δημοτικές αρχές και η Τροχαία, αλλά δεν έχουν εισπραχτεί.

Αλλά γιατί δεν εισπράχτηκαν; Εκανε τον «καλό» τόσα χρόνια ο Αβραμόπουλος; Και πώς να είναι σίγουροι αυτοί που σήμερα καλούνται να πληρώσουν ότι δε διπλοπληρώνουν; Πώς να θυμούνται αν καλούνται να πληρώσουν ξανά κλήσεις, που μπορεί να τις πλήρωσαν πριν 5 ή 10 χρόνια; 'Η μήπως ο δήμος γνωρίζει και μπορεί να αποδείξει ποιες από τις κλήσεις έχουν εισπραχτεί και ποιες όχι; Η ίδια η δήμαρχος μας είπε ότι «παρέλαβε χάος»! Φαίνεται το «χάος», εκτός από μπαλάκι μεταξύ ΠΑΣΟΚ - ΝΔ γίνεται με την ίδια ευκολία και μπαλάκι και μεταξύ της ΝΔ (Αβραμόπουλος) με τη... ΝΔ (Μπακογιάννη)!

***

Παραπέρα: Με κείνες από τις εκατοντάδες χιλιάδες ειδοποιήσεις που αποστέλλονται στους παραβάτες, στις οποίες περιλαμβάνονται πρόστιμα ακόμα και από την εποχή των παράνομων παρκόμετρων του Αβραμόπουλου, τι θα γίνει; Και με τα χιλιάδες λάθη στοιχείων, τι θα γίνει; Και με τους χιλιάδες ανθρώπους που ταλαιπωρούνται αδίκως και πιθανότατα παρανόμως, σχηματίζοντας ουρές στα δημοτικά ταμία, τι θα γίνει; Θα τους αποζημιώσει το χαμόγελο της δημάρχου;...

***

Κατά τα λοιπά, η Κα Δήμαρχος, όταν διεκδικούσε τη δημαρχία, άλλα έταζε. Και τι δεν έταξε η κυρία Δήμαρχος: Δεντροφυτεύσεις στις ταράτσες. Βάψιμο των προσόψεων των πολυκατοικιών. Γήπεδα, πράσινο, πεζοδρόμια, καθαριότητα. Τζάμπα, καθώς ήταν, υποσχέθηκε τα πάντα.

(Οχι, τη μεταχρονολογημένη εξόρμηση στις τσέπες των δημοτών, δεν την είχε υποσχεθεί τότε η κυρία Δήμαρχος)...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ