Σάββατο 23 Νοέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Κινητοποιήσεις σωτηρίας του ΕΚΑΒ

Στο «μη παρέκει» έχει φτάσει το Εθνικό Κέντρο Αμεσης Βοήθειας (ΕΚΑΒ) μετά τις τελευταίες εξελίξεις στον τομέα των αερομεταφορών, καθώς το ΕΚΑΒ αδυνατεί να αποπληρώσει την εκμεταλλεύτρια εταιρία των πτητικών μέσων. Ετσι εμφανίζεται απειλητική ακόμα και η διακοπή των πτήσεων των τεσσάρων ελικοπτέρων.

Χτες έγινε πολύωρη σύσκεψη στα γραφεία του ΕΚΑΒ μεταξύ της διοίκησης και εκπροσώπου της εκμεταλλεύτριας εταιρίας «Helitalia». Στη σύσκεψη εκείνο που διαπιστώθηκε είναι η ύπαρξη των χρεών του ΕΚΑΒ, ύψους 2.211.467 ευρώ. Ο ειδικός λογαριασμός του ΕΚΑΒ είναι σχεδόν άδειος και έτσι εκείνο που απομένει είναι το αίτημα του ΕΚΑΒ προς το υπουργείο Υγείας για κάλυψη των χρεών.

Ωστόσο, όμως, όλη αυτή η εξέλιξη καταδεικνύει τις επιπτώσεις της εμπορευματοποίησης της επείγουσας ιατρικής και δικαιώνει τη θέση του σωματείου των εργαζομένων που βρίσκονται σε κινητοποιήσεις για τη συγκρότηση οργανωμένου κρατικού φορέα που θα πραγματοποιεί τις αεροδιακομιδές καθώς και τη διασφάλιση του δημόσιου και δωρεάν χαρακτήρα του ΕΚΑΒ.

Ηδη οι εργαζόμενοι συντονίζονται για την επιτυχία της 24ωρης απεργίας που έχουν εξαγγείλει για τις 5 Δεκέμβρη 2002. Στα πλαίσια αυτά συνεδριάζει την ερχόμενη Δευτέρα 25 Νοέμβρη το ΔΣ του σωματείου των εργαζομένων στο ΕΚΑΒ της Αττικής. Το σωματείο της Αττικής, έχει συγκαλέσει ακόμα πανελλαδική σύσκεψη των σωματείων ΕΚΑΒ της χώρας για το συντονισμό και την κοινή δράση των εργαζομένων πανελλαδικά, η οποία θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη βδομάδα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ