Τρίτη 26 Νοέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΒΑΜΒΑΚΟΠΑΡΑΓΩΓΟΙ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα γραφεία του ΟΠΕΚΕΠΕ

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα γραφεία του ΟΠΕΚΕΠΕ στη Θεσσαλονίκη πραγματοποιούν σήμερα το πρωί στις 11 οι βαμβακοπαραγωγοί του νομού μετά από απόφαση της Ενωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών. Οι αγρότες της Θεσσαλονίκης διαμαρτύρονται για την απόφαση του υπουργείου Γεωργίας να μην παραλαμβάνουν τα εκκοκκιστήρια όλη την ποσότητα του βαμβακιού που έχει παραχθεί, με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν να καταστραφούν οι μη επιλέξιμες ποσότητες καθώς δεν υπάρχουν στη διάθεση του κάθε παραγωγού αποθηκευτικοί χώροι. Επίσης, καταγγέλλουν το υπουργείο και τον ΟΠΕΚΕΠΕ γιατί ζητούν από πολλούς παραγωγούς να επιστρέψουν χρήματα από τις επιδοτήσεις που έλαβαν, με το αιτιολογικό ότι ένα μέρος από το βαμβάκι που παρέδωσαν πέρσι στα εκκοκκιστήρια κρίθηκε στη συνέχεια μη επιλέξιμο.

Με τη συγκέντρωσή τους οι αγρότες της Θεσσαλονίκης θα ζητήσουν να πληρωθεί ολόκληρη η φετινή παραγωγή προς 300 δρχ. το κιλό και να μην εφαρμοστεί ο καταστροφικός κανονισμός της Ευρωπαϊκής Ενωσης για το Βαμβάκι.

Προσυγκέντρωση έχουν προγραμματίσει οι βαμβακοπαραγωγοί για τις 9.30 το πρωί στη Γέφυρα Θεσσαλονίκης και στη συνέχεια θα κατευθυνθούν με τα αυτοκίνητα τους στα γραφεία του ΟΠΕΚΕΠΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ