Κυριακή 1 Δεκέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
ΠΟΙΚΙΛΗΣ ΥΛΗΣ - ΣΚΑΚΙ
ΣΥΝΕΔΡΙΟ FIDE ΣΤΗ ΣΛΟΒΑΚΙΑ
Επανεκλογή του Κιρσάν Ιλουμτζίνοφ
  • Δεν εισακούστηκαν τα παράπονα και οι προτάσεις Πονομαριόφ
  • Ο Μπόρις Σπάσκι στο Σκακιστικό Φεστιβάλ της Καλαμάτας

Η φωτογραφία μας είναι από την Ολυμπιάδα της Θεσσαλονίκης στη συνάντηση Γαλλίας (Μπόρις Σπάσκι) και Γιουγκοσλαβίας (Λ. Λιουμπόγεβιτς, με την πλάτη στον φακό)
Η φωτογραφία μας είναι από την Ολυμπιάδα της Θεσσαλονίκης στη συνάντηση Γαλλίας (Μπόρις Σπάσκι) και Γιουγκοσλαβίας (Λ. Λιουμπόγεβιτς, με την πλάτη στον φακό)
Παράλληλα με τη Σκακιστική Ολυμπιάδα στη Σλοβενία, πραγματοποιήθηκε και το Συνέδριο της FIDE (Διεθνής Σκακιστική Ομοσπονδία), όπου πρόεδρος επανεκλέχτηκε ο Καλμoύχος Πρόεδρος, Κιρσάν Ιλουμτζίνοφ, ενώ για τη θέση του αναπληρωτή προέδρου της FIDE εκλέχτηκε ο πρόεδρος της Ελληνικής Σκακιστικής Ομοσπονδίας Γιώργος Μακρόπουλος.

Παρά τις διαμαρτυρίες και τα παράπονα του σημερινού - επίσημου παγκόσμιου πρωταθλητή της FIDE - Ρουσλάν Πονομαριόφ, σχετικά με την άνιση μεταχείριση και την άδικη «κλήρωσή του» με τον Γ. Κασπάροβ, η FIDE τελικά προχώρησε στα αρχικά σχέδιά της και έτσι μέσα Απρίλη με αρχές Μάη 2003 θα διεξαχθεί το ματς Κράμνικ (Ρωσία) - Λέκο (Ουγγαρία), ενώ ένα μήνα αργότερα θα διεξαχθεί το ματς Κασπάροβ - Πονομαριόφ. Οι νικητές των δύο αυτών ματς θα αγωνιστούν τον Οκτώβρη του 2003, σε νέο ματς για την ανάδειξη, πλέον, του ενός και μοναδικού παγκόσμιου πρωταθλητή.

Σύμφωνα με τις αποφάσεις του συνεδρίου, η FIDE προγραμμάτισε και τους δύο επόμενους κύκλους του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος, όπου για την περίοδο 2004-2005 θα αγωνιστούν στην προκριματική φάση 128 σκακιστές και θα ακολουθήσει η φάση των διεκδικητών. Οι τρεις από τους διεκδικητές μαζί με τον Παγκόσμιο Πρωταθλητή του 2003, θα αποτελέσει την ημιτελική φάση.

Στην περίοδο 2005-2007 ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής θα αγωνιστεί στη φάση των «οκτώ», ενώ ο χρόνος σκέψης για κάθε παίκτη θα είναι 2 ώρες για 40 κινήσεις, 1 ώρα για τις επόμενες 20 και στη συνέχεια 15 λεπτά συν 30 δευτερόλεπτα ανά κίνηση, για την υπόλοιπη παρτίδα.

* Ο πρώην Παγκόσμιος Πρωταθλητής - επί Σοβιετικής Ενωσης - Μπόρις Σπάσκι, θα δώσει αγώνα «Σιμουλτανέ» στην Καλαμάτα, στα πλαίσια του Σκακιστικού Φεστιβάλ «Χριστούγεννα 2002» και της τελικής φάσης του Διασυλλογικού Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Νέων. Ο Σπάσκι - υπό γαλλική σημαία - θα αντιμετωπίσει συγχρόνως 25 αντιπάλους μεταξύ των οποίων και ο Ολυμπιονίκης της άρσης βαρών Κάχι Κακιασβίλι.

Αγώνα «σιμουλτανέ» θα δώσει και η Ελληνίδα πρωταθλήτρια και πρώην παγκόσμια Νεανίδων, Μαρία Κουβάτσου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ