Τετάρτη 1 Μάρτη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΠΑΙΔΕΙΑ
Κάτω τα χέρια από τα παιδιά μας

Τις διώξεις των 56 μαθητών από τα Λύκεια Ιτέας και Γαλαξιδίου καταγγέλλει η Νομαρχιακή Επιτροπή Φωκίδας του ΚΚΕ

Τις κυβερνητικές διώξεις των 56 μαθητών από τα Λύκεια Ιτέας και Γαλαξιδίου, γιατί διέπραξαν το «αδίκημα» της «διατάραξης οικιακής ειρήνης δημόσιας υπηρεσίας κατ' εξακολούθηση», με τη συμμετοχή τους στις περσινές κινητοποιήσεις, καταγγέλλει με ανακοίνωση η ΝΕ Φωκίδας του ΚΚΕ.

«Προσπαθούν με κάθε τρόπο να χαλιναγωγήσουν την ορμή, τη νεολαιίστικη αγωνιστική διάθεση των 16χρονων και 17χρονων παιδιών, που αμφισβήτησαν και αντιστάθηκαν στις αντιλαϊκές επιλογές τους για την παιδεία. Στήνουν σ' όλη την Ελλάδα "μαθητοδικεία" προσπαθώντας να τρομοκρατήσουν γονείς και μαθητές», επισημαίνει η ΝΕ.

Τονίζει δε ότι οι αγωνιζόμενοι μαθητές, μέσα από τους αγώνες τους, δίδαξαν σ' όλη την κοινωνία την ανυπότακτη στάση ζωής. «Εφεραν στο προσκήνιο το σοβαρό ζήτημα της δημόσιας δωρεάν παιδείας. Μέσα απ' την πάλη τους ανέδειξαν τον πραγματικό υποκινητή τους, δηλαδή την πολιτική της κυβέρνησης, που τους στερεί το δικαίωμα στη μόρφωση, που τους πετά έξω απ' το σχολείο, ρίχνοντάς τους στο σκουπιδοτενεκέ των ΤΕΕ και της διά βίου κατάρτισης», σημειώνει καταλογίζοντας συγχρόνως ευθύνες και στα άλλα κόμματα.

«Οι μαθητές, όμως, δεν υπέκυψαν και ούτε πρόκειται να υποκύψουν. Δεν υποτάσσονται ούτε στα "μαθητοδικεία", ούτε από τα ιδιώνυμα της κυβέρνησης. Θα προτάξουν τον ανυπόταχτο χαρακτήρα τους, τη μαζική και συλλογική πάλη για τα δικαιώματά τους, για τη ζωή που τους ανήκει, μαζί με όλο το λαό», τονίζει η ΝΕ.

Το ΚΚΕ και η ΚΝΕ καλούν τη νεολαία να οργανωθεί και να κάνει τη δική της επίθεση, μαζί με το λαϊκό κίνημα, ώστε να μπει φραγμός στην τρομοκρατία και στον εκφασισμό της δημόσιας ζωής. Μαζί με τους συλλόγους των καθηγητών, τους συλλόγους γονέων, τα εργατικά σωματεία, τους υπόλοιπους φορείς και το λαό της περιοχής να ορθώσουν τείχος υπεράσπισης των δικαιωμάτων της.

«Τα αντιλαϊκά, αντεργατικά, αντιεκπαιδευτικά σχέδια της κυβέρνησης και των συνοδοιπόρων της δεν πρέπει να περάσουν. Μια πρώτη απάντηση όλοι αυτοί πρέπει να πάρουν στις επερχόμενες εκλογές, με την ψήφο στο ΚΚΕ», καταλήγει.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ