Τετάρτη 1 Μάρτη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΔΑΣΚΑΛΟΙ - ΝΗΠΙΑΓΩΓΟΙ
Απεργούν αύριο και μεθαύριο

Με αιτήματα την ποιοτική αναβάθμιση της δημόσιας και δωρεάν Παιδείας, την κατάργηση του αντιεκπαιδευτικού νόμου 2525/97 καθώς και την οικονομική και επιστημονική αναβάθμιση του εκπαιδευτικού, απεργούν αύριο και μεθαύριο, 2 και 3 Μάρτη, οι εκπαιδευτικοί πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης της χώρας. Την πρώτη μέρα της απεργίας θα πραγματοποιηθούν συλλαλητήρια καταδίκης της αντιεκπαιδευτικής πολιτικής αλλά και της έντασης της επίθεσης στις μεγάλες πόλεις της χώρας. Το «ραντεβού» στην Αθήνα έχει δοθεί για τις 11 το πρωί στα Προπύλαια, ενώ στη Θεσσαλονίκη οι εκπαιδευτικοί πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης θα συγκεντρωθούν στο Αγαλμα του Βενιζέλου.

Επίσης, αύριο Πέμπτη, τρίωρες στάσεις εργασίας από τις 10 το πρωί έως τις 4 το απόγευμα θα πραγματοποιήσουν οι εκπαιδευτικοί δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, με απόφαση της πλειοψηφίας του ΔΣ της ΟΛΜΕ. Παράλληλα, συμμετέχουν στα συλλαλητήρια που διοργανώνονται από τη ΔΟΕ και οι καθηγητές.

Στην Αθήνα, στο συλλαλητήριο θα συμμετάσχουν και οι γονείς με απόφαση της Ομοσπονδίας Γονέων Αθήνας. Συμμετέχουν επίσης οι αδιόριστοι εκπαιδευτικοί, που ζητούν κατάργηση της μεταρρύθμισης και μαζικούς διορισμούς εκπαιδευτικών μέσα από την επετηρίδα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ