Τετάρτη 1 Μάρτη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΚΚΕ
Προεκλογικό πυροτέχνημα η τροπολογία για τα ΤΕΙ

Ανακοίνωση του Τμήματος Παιδείας της ΚΕ του ΚΚΕ

Προεκλογικό πυροτέχνημα που ανακυκλώνει τα χρόνια αδιέξοδα των ΤΕΙ και των αποφοίτων τους, χαρακτηρίζει το Τμήμα Παιδείας της ΚΕ του ΚΚΕ την τροπολογία που κατέθεσε η κυβέρνηση για τα ΤΕΙ. Ολόκληρη η ανακοίνωση έχει ως εξής:

«Η τροπολογία που κατέθεσε η κυβέρνηση αποτελεί προεκλογικό πυροτέχνημα, που ανακυκλώνει τα χρόνια αδιέξοδα των ΤΕΙ και των αποφοίτων τους. Δεν αντιμετωπίζει το πρόβλημα ούτε από την άποψη της νομικής τους υπόστασης, ούτε, πολύ περισσότερο, από την άποψη της ουσιαστικής αναβάθμισης του περιεχόμενου των σπουδών και της θέσης τους.

Επαναδιατυπώνοντας τον ιδρυτικό νόμο των ΤΕΙ, διατηρεί τον ξεπερασμένο ιστορικά διαχωρισμό σε ανώτερη και ανώτατη εκπαίδευση και μάλιστα στα πλαίσια μιας πολυκατηγοριοποιημένης, υποβαθμισμένης τριτοβάθμιας εκπαίδευσης. Η επέκταση της διάρκειας των σπουδών, όπως απέδειξε η μέχρι σήμερα εφαρμογή της, δε φτάνει από μόνη της για να αναβαθμίσει το χαρακτήρα των σπουδών και την αξία των πτυχίων. Οι ψευδαισθήσεις που η κυβέρνηση καλλιεργεί θα αποκαλυφθούν, φέρνοντας και πάλι στην επιφάνεια την κρίση με πιο οξυμένο τρόπο.

Η μόνη ρεαλιστική διέξοδος βρίσκεται στη συγκρότηση Ενιαίας Ανώτατης Εκπαίδευσης σε αντιστοιχία με τις σύγχρονες ανάγκες της επιστήμης, της παραγωγής».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ