Τετάρτη 27 Νοέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Δικάζεται για το φόνο στο προξενείο Αργυροκάστρου

Στο Μεικτό Ορκωτό Εφετείο Αθηνών «ξαναζωντάνεψε» χτες η σκοτεινή υπόθεση της δολοφονίας του διοικητή ασφαλείας Ν. Μαρκάκη στο ελληνικό προξενείο στο Αργυρόκαστρο Αλβανίας που σημειώθηκε στις 20 Μάη 1997.

Δράστης και κατηγορούμενος σ' αυτή την υπόθεση είναι ο Δ. Τζαβέλας, πρώην αστυφύλακας των ΕΚΑΜ, ο οποίος σε πρώτο βαθμό είχε κηρυχτεί ένοχος από το Κακουργιοδικείο Χαλκίδας για ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο (κακούργημα) και του είχε επιβληθεί ποινή κάθειρξης 15,5 χρόνων. Στο Εφετείο η κατηγορία μετατράπηκε σε ανθρωποκτονία από αμέλεια (πλημμέλημα), με αποτέλεσμα η ποινή να μειωθεί σε πέντε χρόνια.

Ωστόσο, ο Αρειος Πάγος άσκησε αναίρεση κατά της εφετειακής απόφασης και χτες άρχισε ξανά η εκδίκαση της υπόθεσης στο Εφετείο.

Να υπενθυμίσουμε ότι το Μάη του 1997 ο Δ. Τζαβέλας πυροβόλησε και τραυμάτισε θανάσιμα τον Ν. Μαρκάκη μέσα στο προξενείο. Αρχικά είχε αρνηθεί οποιαδήποτε ανάμειξη στην υπόθεση και απέδωσε το συμβάν σε Αλβανό υπάλληλο του προξενείου, αλλά όταν αποκαλύφθηκε ότι η σφαίρα προερχόταν από το όπλο του, ο Ν. Μαρκάκης είπε ότι έκανε πλάκα και κατά λάθος συνέβη το μοιραίο.

Στο δικαστήριο χτες ο πατέρας και η σύζυγος του θύματος, καταθέτοντας ως μάρτυρες μίλησαν για προμελετημένο έγκλημα και απέδωσαν τη δολοφονία σε οικονομικά κίνητρα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ