Πέμπτη 28 Νοέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΔΙΕΘΝΗ
ΙΤΑΛΙΑ.
Χάος από τις πλημμύρες στο Βορρά

Associated Press

ΡΩΜΗ.--

Οι περιοχές της Βόρειας Ιταλίας ζήτησαν χτες από την κεντρική κυβέρνηση να κηρύξει κατάσταση έκτακτης ανάγκης μετά τις πλημμύρες και τις κατολισθήσεις των τελευταίων πέντε ημερών, που έγιναν αιτία περίπου 6.500 άνθρωποι να αναγκαστούν να εγκαταλείψουν τις εστίες τους. Από τα νερά του ποταμού Λάμπρο (στα περίχωρα του Μιλάνου) παρασύρθηκε και πνίγηκε ένας 41χρονος.

Στην ευρύτερη περιοχή της Λομβαρδίας αναγκάστηκαν αργά την Τρίτη να εγκαταλείψουν τις εστίες τους τουλάχιστον 1.700 άνθρωποι, αφού το ύψος της βροχής τις τελευταίες μέρες έφτασε τα 500 χιλιοστά (περίπου επτά φορές μεγαλύτερο από τον ετήσιο μέσο όρο), ενώ ακόμη περίπου 14.000 άνθρωποι έχουν απομονωθεί στην περιοχή του Μπέργκαμο.

Από τις καταρρακτώδεις βροχές εξάλλου υπερχείλισαν ποτάμια και λίμνες σε αρκετές πόλεις, συμπεριλαμβανομένων του Μιλάνου και της Βενετίας. Ο αντιδήμαρχος του Μιλάνου έκανε έκκληση στους κατοίκους να μη χρησιμοποιούν τα αυτοκίνητά τους στο βόρειο τμήμα της πόλης.

Σύμφωνα με τους μετεωρολόγους, από χτες θα σημειωνόταν ύφεση αλλά τα σφοδρά καιρικά φαινόμενα ενδέχεται να ξαναρχίσουν αύριο Παρασκευή.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ