Τετάρτη 1 Μάρτη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 39
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΑΕΚ
Πίστη για έξοδο στην Ευρώπη

Ο Γιάννης Παθιακάκης παρουσιάστηκε αισιόδοξος για την ομάδα του

Πεπεισμένος ότι η ΑΕΚ θα μπορέσει να εξασφαλίσει την έξοδό της στην Ευρώπη χωρίς προβλήματα, δήλωσε ο προπονητής του «Δικεφάλου» Γιάννης Παθιακάκης. «Η ΑΕΚ πρέπει και μπορεί να βγει στην Ευρώπη. Αυτήν την περίοδο δουλεύουμε τα πλάνα μας για να κάνουμε καλύτερη την ομάδα. Μια ομάδα σαν την ΑΕΚ πρέπει να κυνηγά το πρωτάθλημα και πρέπει να δουλέψω από φέτος μέσα στα αποδυτήρια, να διαμορφώσουμε το αγωνιστικό στιλ, να αποφασίσω ποιοι θα μείνουν και ποιοι θα φύγουν...».

Οσον αφορά τον άτυχο αγώνα κόντρα στον Ηρακλή ο Ελληνας τεχνικός μοίρασε τις ευθύνες στα λάθη της άμυνας, αλλά και στην επιφορτισμένη ψυχολογία των παικτών του. «Οι παίκτες έχουν ήδη επιφορτισμένη ψυχολογία και όταν γίνεται ένα λάθος επηρεάζεται ψυχολογικά όλη η ομάδα και όχι μόνο ο παίκτης που το έκανε. Είναι τραγικό να μπαίνουν τα γκολ από τα λάθη του λίμπερο. Αυτό δεν είναι ειρωνεία. Μετά τα δύο γκολ, αν έβγαζα έναν ποδοσφαιριστή, όλοι θα έλεγαν πως ευθυνόταν για το αποτέλεσμα. Σε έναν παίκτη που κάνει λάθη, δεν αποδίδω τις ευθύνες μου». Πάντως όπως τόνισε ο προπονητής της «Ενωσης», ακόμα και εάν ξαναγινόταν το παιχνίδι θα κατέβαζε την ίδια ενδεκάδα και δε θα άλλαζε τα αγωνιστικά πλάνα. Για τη διαιτησία του Μποροβήλου και τις υποδείξεις του Μανωλάκου, ο Παθιακάκης ανέφερε: «Η διαιτησία ήταν καλή. Από τον επόπτη έχω παράπονα, γιατί πιστεύω πως δε μας άφησε να μπούμε στο παιχνίδι».

Τέλος, όσον αφορά το ενδιαφέρον της ελληνικής ομάδας για τον Αργεντινό μέσο Μανσόν, απ' ό,τι φαίνεται παύει μετά και τις δηλώσεις του προέδρου της Ολντ Μπόις, που κοστολόγησε ιδιαίτερα ακριβά τον παίκτη. «Εάν ζητάει 7 ή 8 εκατομμύρια δολάρια τότε η ΑΕΚ είναι δύσκολο να τον αποκτήσει. Εξετάζουμε και άλλες περιπτώσεις, κυρίως από την Ευρώπη», επισήμανε ο Ελληνας τεχνικός, που αναφέρθηκε στην ευκολία που ορισμένοι πλασάρουν παίκτες για την ΑΕΚ. «Αυτό που με ενοχλεί είναι ότι ο καθένας που θέλει να πουλήσει κάποιον παίκτη τον πλασάρει στην ΑΕΚ, γνωρίζοντας τα προβλήματα που έχει η ομάδα. Αυτό θα σταματήσει να γίνεται», κατέληξε ο Γιάννης Παθιακάκης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ