Τετάρτη 1 Μάρτη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 39
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
Στο εδώλιο ο Μητρόπουλος

Σοβαρά προβλήματα (και επίσημα) αντιμετωπίζει πλέον ο πρόεδρος στην ΕΠΑΕ, Βίκτορας Μητρόπουλος. Με πρόσφατο βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Αθηνών παραπέμπεται να δικαστεί στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, κατηγορούμενος για «υπεξαίρεση αντικειμένου ιδιαίτερα μεγάλης αξίας, που το έχουν εμπιστευτεί στον υπαίτιο λόγω της ιδιότητάς του ως διαχειριστή ξένης περιουσίας» (το συγκεκριμένο αδίκημα τιμωρείται με κάθειρξη μέχρι 10 ετών). Πρόκειται για τη γνωστή υπόθεση από την εποχή που ο Β. Μητρόπουλος ήταν στην ηγεσία του Αιγάλεω και κατηγορείται πως υπεξαίρεσε ποσό 45 εκατ. δρχ.

Ο πρόεδρος της λίγκας είχε προσφύγει στο Εφετείο. Το δευτεροβάθμιο δικαστικό συμβούλιο έκανε δεκτή τη σχετική πρόταση του αντιεισαγγελέα Εφετών, Π. Νικολούδη, και έκρινε ότι υπάρχουν αρκετές ενδείξεις για την παραπομπή του κατηγορουμένου στο ακροατήριο. Απέρριψε δε την έφεσή του κατά του πρωτόδικου βουλεύματος του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών, που επίσης τον παρέπεμπε σε δίκη με την ίδια κατηγορία, ως ουσιαστικά αβάσιμη. Μετά την εξέλιξη αυτή προκύπτουν πολλά ερωτηματικά. Πώς η ΓΓΑ με σχετικό έγγραφό της είχε γνωμοδοτήσει ότι δεν υπάρχει πρόβλημα; Μπορεί θεσμικά (αθλητικός νόμος) αλλά και ηθικά ο κύριος Μητρόπουλος να ηγείται του επαγγελματικού ποδοσφαίρου;

  • Μια πρωτοφανής απόφαση στα δικαστικά χρονικά, που δημιουργεί απορίες και πολλούς συνειρμούς, εκδόθηκε χθες από το Πρωτοδικείο. Η εκδίκαση της αίτησης ασφαλιστικών μέτρων κατά της διοίκησης στην ΕΠΟ, αναβλήθηκε για τις 10 Μάη δηλαδή μετά την εξέταση της κύριας αγωγής!

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ