Τρίτη 3 Δεκέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΑΝΩΤΑΤΗ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΓΟΝΕΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ
Συνέδριο αποκατάστασης της δημοκρατικής λειτουργίας

Το δρόμο για την αποκατάσταση της λειτουργίας της Ανώτατης Συνομοσπονδίας Γονέων Μαθητών Ελλάδας (ΑΣΓΜΕ) ανοίγει το συνέδριό της, που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 1 Δεκέμβρη στην Αθήνα. Η «Δημοκρατική Ενότητα Γονέων» αναδείχτηκε πρώτη δύναμη, με 44 ψήφους σε σύνολο 108 και εξέλεξε τον αντιπρόσωπο της ΑΣΓΜΕ στο Εθνικό Συμβούλιο Παιδείας.

Στο συνέδριο απηύθυναν χαιρετισμό εκπρόσωποι των πολιτικών κομμάτων, των εκπαιδευτικών ομοσπονδιών, ενώ μήνυμα έστειλε ο υπουργός Παιδείας. Κατά τις εργασίες του, οι γονείς χαιρέτισαν την αποκατάσταση της δημοκρατικής λειτουργίας της ΑΣΓΜΕ, που επί 11 χρόνια λειτουργούσε με διορισμένο Διοικητικό Συμβούλιο και μοιράστηκαν την εμπειρία τους από την εφαρμογή της αντιεκπαιδευτικής πολιτικής, όπως αυτή εκφράζεται με τις ελλείψεις που βιώνουν καθημερινά οι ίδιοι και τα παιδιά τους, αλλά και μέσα από τη «μεταρρύθμιση» που μετέτρεψε το λύκειο σε εξεταστικό κέντρο - προθάλαμο για την τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Στο συνέδριο συμμετείχαν 123 αντιπρόσωποι από τις 7 μεγαλύτερες Ομοσπονδίες Γονέων της χώρας: Αθήνας, Ανατολικής Αττικής, Πειραιά, Θεσσαλονίκης, Αχαΐας, Καστοριάς και Αργολίδας, εκπροσωπώντας 185.000 γονείς μαθητών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Τις επόμενες μέρες, θα πραγματοποιηθεί η πρώτη συνεδρίαση του νέου ΔΣ, προκειμένου να συγκροτηθεί.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ