Τετάρτη 4 Δεκέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ - ΒΙΟΤΕΧΝΕΣ - ΕΜΠΟΡΟΙ
Θα συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις

Στην πλήρη άρνηση να ικανοποιήσει τα δίκαια αιτήματά τους εμμένει η κυβέρνηση

Απο τη χτεσινή κινητοποίηση των ΕΒΕ, εξω απο το υπουργείο Οικονομικών
Απο τη χτεσινή κινητοποίηση των ΕΒΕ, εξω απο το υπουργείο Οικονομικών
Αποφασισμένοι να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους κατά της κυβερνητικής πολιτικής είναι οι επαγγελματίες, οι βιοτέχνες και οι μικροί έμποροι, που χτες πραγματοποίησαν κινητοποιήσεις σε διάφορες πόλεις της χώρας διαμαρτυρόμενοι για την κατάθεση του φορολογικού νομοσχεδίου που προωθεί προς ψήφιση η κυβέρνηση. Στα πλαίσια των κινητοποιήσεων, αντιπροσωπεία της ΓΣΕΒΕΕ, είχε συνάντηση με τον υφυπουργό Οικονομίας και Οικονομικών Απ. Φωτιάδη, όπου έθεσε τα αιτήματα των ΕΒΕ. Ωστόσο, ο Απ. Φωτιάδης, τους διαμήνυσε ότι η κυβέρνηση δεν προτίθεται να κάνει βήμα πίσω από τη φορομπηχτική της πολιτική που κυριολεκτικά αφαιμάσει τους ΕΒΕ, ενώ, αποδεικνύοντας για μια ακόμα φορά τον προκλητικό χαρακτήρα της κυβερνητικής πολιτικής και τον κυνισμό των κυβερνώντων, μοίρασε και Δελτίο Τύπου, όπου καταγράφει... τις θετικές ρυθμίσεις της φορολογικής μεταρρύθμισης. Τους ενέπαιξε κιόλας, λέγοντάς τους ότι η συνάφεια είναι προαιρετική.

Την ώρα που βρισκόταν σε εξέλιξη η συνάντηση της αντιπροσωπείας της ΓΣΕΒΕΕ με τον υφυπουργό Οικονομίας και Οικονομικών, οι επαγγελματοβιοτέχνες, και μικρέμποροι είχαν προχωρήσει σε συμβολικό αποκλεισμό του υπουργείου, διαδηλώνοντας την αντίθεσή τους στην κυβερνητική πολιτική αφανισμού των ΕΒΕ. Εξερχόμενη από τη συνάντηση, η αντιπροσωπεία της ΓΣΕΒΕΕ, ενημέρωσε τους συγκεντρωμένους για το αποτέλεσμα. Ο πρόεδρος Δ. Φέτσης, σημείωσε ότι «επιλέξαμε το δρόμο του αγώνα κατά αυτής της πολιτικής», τονίζοντας την επιτακτική ανάγκη να συνεχιστούν οι κινητοποιήσεις. Παρόμοιες κινητοποιήσεις έγιναν χτες σε όλη την Ελλάδα, μετά από σχετικές αποφάσεις των Ομοσπονδιών και των κατά τόπους συλλόγων.

Στα Γιάννενα

Εκ μέρους της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Β/Δ Ελλάδας και Νήσων, ο Α. Σπύρου, σημείωσε σχετικά πως η συσπείρωση των ΕΒΕ στα πρωτοβάθμια σωματεία και ο συντονισμός τους με τα άλλα λαϊκά στρώματα, ώστε να δημιουργηθεί μέτωπο που θα συγκρούεται συνολικά με την αντιλαϊκή πολιτική κυβέρνησης και ΕΕ, είναι βήματα στα οποία οι ΕΒΕ πρέπει να προχωρήσουν.

Ο Α. Σπύρου επισήμανε ότι η κινητοποίηση αυτή είναι η αρχή μιας σειράς κινητοποιήσεων που θα ακολουθήσουν, ενώ ενημέρωσε πως η Ομοσπονδία προτείνει την προετοιμασία 24ωρης απεργίας για το Γενάρη.

Στα Τρίκαλα

Με επιτυχία έγινε η αγωνιστική συγκέντρωση καταδίκης του φορολογικού νομοσχεδίου και του νέου αντιλαϊκού προϋπολογισμού της κυβέρνησης που πραγματοποίησαν χτες οι επαγγελματοβιοτέχνες κι έμποροι των Τρικάλων. Η συγκέντρωση, που διοργάνωσαν η Ομοσπονδία Επαγγελματοβιοτεχνών κι Εμπόρων και οι Εμπορικοί Σύλλογοι Τρικάλων, Πύλης και άλλων δήμων του νομού, έγινε έξω από τη νομαρχία.

Η συμμετοχή των επαγγελματοβιοτεχνών κι εμπόρων στην κινητοποίηση ήταν μεγάλη, παρά τις προσπάθειες ορισμένων συνδικαλιστών της ΠΑΣΚΕ στην Ομοσπονδία, όλο αυτό το διάστημα, να «καλλιεργήσουν» κλίμα ηττοπάθειας σχετικά με την αποτελεσματικότητα των αγώνων.

Στη συγκέντρωση μίλησαν ο Αγγ. Αγγελάκης, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Επαγγελματοβιοτεχνών κι Εμπόρων και ο Ηλ. Μπλουγούρας, πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Τρικάλων και στη συνέχεια επιδόθηκε ψήφισμα διαμαρτυρίας στον νομάρχη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ