Πέμπτη 5 Δεκέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ
Υπέρ πάντων το εφοπλιστικό κέρδος

Η εγκληματική δράση του φονικού δίδυμου κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ - εφοπλιστών έχει ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων και σε ναυτεργάτες ευρωπαϊκών χωρών! Ο οργανωτικός γραμματέας του σωματείου αξιωματικών του εμπορικού ναυτικού της Αγγλίας Mark Dickinson έστειλε επιστολή διαμαρτυρίας προς τις Ελληνικές ναυτεργατικές Ενώσεις αποκαλύπτοντας ότι στην 76η Σύνοδο της Επιτροπής Ασφαλείας του ΙΜΟ (Διεθνής Οργανισμός Μεταφορών) που διεξάγεται αυτές τις μέρες στο Λονδίνο, η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, αρνείται να συμφωνήσει με τις προτάσεις που έχουν κατατεθεί και αφορούν τα επιπρόσθετα μέτρα ασφαλείας που πρέπει να ληφθούν για τα φορτηγά πλοία τύπου «μπλακ κάριερς» με αιτιολογία το... υψηλό κόστος για τους εφοπλιστές!

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που παραθέτει ο Αγγλος συνδικαλιστής, η Ελλάδα είναι η δεύτερη χώρα μετά την Ιαπωνία που διαφωνεί με αυτές τις προτάσεις οι οποίες αφορούν την ενίσχυση των καπακιών των αμπαριών, των κουβουκλίων και των διπύθμενων, τόσο των νεότευκτων πλοίων όσο και των υπαρχόντων. Η ενίσχυση αυτών των σημείων των καραβιών διαπιστώθηκε, σύμφωνα με την επιστολή, ύστερα από τις έρευνες που έγιναν στο πλοίο μπλακ κάριερς «DERBYSHIRE» το οποίο αν και καινούριο, ναυάγησε. Μάλιστα ο συνδικαλιστής αναφέρει χαρακτηριστικά στην επιστολή του ότι αν δε συμφωνήσουν στον ΙΜΟ «τα πλοία αυτά θα συνεχίσουν να θέτουν σε κίνδυνο τις ζωές των ναυτεργατών και αυτές ακριβώς οι ζωές των ναυτεργατών θα είναι το κόστος».

Ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας Γ. Ανωμερίτης χτες, στη διάρκεια της τακτικής συνέντευξης Τύπου στους ναυτιλιακούς συντάκτες αναφερόμενος στην υπόθεση του δεξαμενοπλοίου «ΠΡΕΣΤΙΖ» αναμάσησε τα... περί των προσπαθειών της κυβέρνησης για «ποιοτική» και «ασφαλή» ναυτιλία, όταν όμως ρωτήθηκε σχετικά με τη στάση της στον ΙΜΟ είπε: «Εμείς έχουμε τις δικές μας θέσεις και είναι σε διαδικασία συζήτησης αυτή τη στιγμή τα θέματα αυτά. Για μας όλα τα θέματα κινούνται σε ένα πλαίσιο συναίνεσης με τελικό στόχο την προώθηση και στήριξη της ελληνικής ναυτιλίας»! Ο υπουργός αρνήθηκε να ξεκαθαρίσει αν στη συνεδρίαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που θα γίνει την Παρασκευή, θα υποστηρίξει την πρόταση που έχει κατατεθεί για την απαγόρευση μεταφοράς βαριών πετρελαιοειδών με δεξαμενόπλοια μονού τοιχώματος! Η απάντησή του ήταν η εξής: «Την ελληνική θέση θα την εκφράσουμε την Παρασκευή, αφού ακούσουμε και τις θέσεις των άλλων»!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ