Πέμπτη 5 Δεκέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ
Πρόταση Στεφανή για διάταξη στο Ευρωπαϊκό Σύνταγμα

Την πρόταση για ειδική διάταξη στο Ευρωπαϊκό Σύνταγμα για την αναβάθμιση της δημόσιας υγείας στην Ευρωπαϊκή Ενωση (ΕΕ) έκανε ο Ελληνας υπουργός Υγείας Κ. Στεφανής που βρίσκεται στις Βρυξέλλες και είχε διαδοχικές συναντήσεις με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Πατ Κοξ, τους προέδρους των πολιτικών ομάδων, στελέχη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και της Συντακτικής Συνέλευσης για τη θεσμική μεταρρύθμιση της ΕΕ ενόψει της διεύρυνσης. Ο υπουργός Υγείας έκανε αυτή την πρόταση, όταν υπηρεσίες της δημόσιας υγείας στη χώρα μας έχουν συρρικνωθεί σε έσχατο βαθμό και οι υπάλληλοι δε φτάνουν για τους στοιχειώδεις και απαραίτητους ελέγχους.

Στις συναντήσεις του ο Κ. Στεφανής ανέπτυξε τις πρωτοβουλίες που θα αναληφθούν στον τομέα του, στη διάρκεια της ελληνικής προεδρίας. Οπως ανέφερε χτες σε συνέντευξη Τύπου, η κατοχύρωση της προάσπισης της δημόσιας υγείας σε καταστατικό επίπεδο, ως αναγνώριση της εξέχουσας σημασίας της για τους πολίτες της ΕΕ, βρήκε ανταπόκριση στους συνομιλητές του, κάτι που εγγυάται την περαιτέρω προώθησή της. Κατά τα άλλα οι προτεραιότητες της κυβέρνησης για τη δημόσια υγεία στο εσωτερικό της χώρας θα περιοριστεί σε τρία συνέδρια - εκδηλώσεις.

Η ελληνική προεδρία θα πάρει τη «σκυτάλη» για «φλέγοντα» θέματα που εκκρεμούν στην ΕΕ και αφορούν την εξασφάλιση ποιότητας και ασφάλειας ιστών και κυττάρων (αποθήκευση -διανομή) και το λεγόμενο φαρμακευτικό πακέτο σχετικά με τις φαρμακευτικές εταιρίες.

Τέλος, θα συζητηθούν, κατά τη διάρκεια της ελληνικής προεδρίας, όπως ανέφερε ο Κ. Στεφανής, οι προϋποθέσεις της ελεύθερης διακίνησης ασθενών στους κόλπους της ΕΕ, που απασχόλησε και το Συμβούλιο Κοινωνικών Υποθέσεων στη χτεσινή του σύνοδο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ