Πέμπτη 5 Δεκέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ
ΙΝΔΟΝΗΣΙΑ
Νέες συλλήψεις διά της «πλαγίας οδού»...

ΤΖΑΚΑΡΤΑ.-- Οκτώ επιπλέον άτομα συνέλαβαν χτες οι ινδονησιακές αρχές με την κατηγορία πως συμμετέχουν στην παραστρατιωτική μουσουλμανική οργάνωση «Τζεμάγια Ισλαμίγια». Το κατηγορητήριο δεν αναφέρεται ευθέως στην εμπλοκή των συλληφθέντων στην πολύνεκρη βομβιστική επίθεση της 12ης Οκτώβρη στο Μπαλί.

Μεταξύ των ατόμων που ανακρίνονται, είναι και ο Αλί Γκουφρόν (ή Μούκχλας), αδελφός του επίσης συλληφθέντα Αμρόζι (και κατόχου του παγιδευμένου με εκρηκτικά ΙΧ, που εξερράγη έξω από δύο μπαρ στην Κούτα του Μπαλί). Ο Μούκχλας θεωρείται απ' τους Ινδονήσιους αστυνομικούς αξιωματούχους ως ο ...«νέος εγκέφαλος» της «Τζεμάγια Ισλαμίγια» και «διάδοχος» του 36χρονου Μαλαισιανού και επιχειρησιακού αρχηγού της οργάνωσης, Χαμπαλί, που θεωρείται πως έχει καταφύγει στο Πακιστάν. Πάντως, οι αρχές δεν έδωσαν στη δημοσιότητα κανένα στοιχείο που να σκιαγραφεί τις κατηγορίες έναντι των οκτώ συλληφθέντων...

Παράλληλα, ασκούνται νέες πιέσεις στην κυβέρνηση της Προέδρου Μεγκαβάτι Σουκαρνοπούτρι για να εντείνει ακόμη περισσότερο τον «αντιτρομοκρατικό» κλοιό. Ο Μανάσε Μάλο, αρχηγός του κοινοβουλευτικού κόμματος «Αγάπη για το Εθνος - Δημοκρατικό Κόμμα», ζήτησε χτες απ' την κυβέρνηση να συγκροτήσει (και άλλη...) ειδική αντιτρομοκρατική δύναμη, με τη διαφορά πως η συγκεκριμένη θα διαθέτει, σε μόνιμη βάση, τη «βοήθεια» ξένων μυστικών υπηρεσιών. Το «επιχείρημα» του Μάλο ήταν πως κάτι τέτοιο θα απέτρεπε την εκδήλωση νέων τρομοκρατικών επιθέσεων τύπου Μπαλί!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ