Πέμπτη 5 Δεκέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΔΙΕΘΝΗ
ΙΤΑΛΙΑ
Νέες συλλήψεις αγωνιστών!

ΡΩΜΗ.--

Μόλις μια μέρα μετά την απελευθέρωση των 18 αγωνιστών του ιταλικού Νότου, που κρατούνταν από τις 15 Νοέμβρη, οι ιταλικές αρχές προχώρησαν χτες και σε νέες συλλήψεις ατόμων που είχαν λάβει μέρος στις διαδηλώσεις της Γένοβας κατά τη διάρκεια της διάσκεψης του «G-8»!

Συγκεκριμένα οι δυνάμεις ασφαλείας των Digos μετά από εντολή της Εισαγγελίας της Γένοβας προχώρησαν στις 4 τα ξημερώματα (τοπική ώρα) σε αιφνιδιαστικές εφόδους σε 45 σπίτια. Από τους 45, εναντίον των οποίων έγιναν οι έρευνες, 9 οδηγήθηκαν στις φυλακές σύμφωνα με εντάλματα που εξέδωσε η δικαστής Ελένα Ντ' Αλόσιο, ενώ ακόμη τέσσερις είναι υπό κατ' οίκον κράτηση, εννιά υποχρεούνται να μείνουν σπίτι και τέσσερις πρέπει να παρουσιάζονται στο αστυνομικό τμήμα.

Σύμφωνα με το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων «Ansa» οι κατηγορίες εναντίον αυτών που ανακρίνονται είναι: φθορά και λεηλασία ξένης περιουσίας (εγκλήματα που τιμωρούνται με 8-15 χρόνια κάθειρξης και συνήθως δεν επιβάλλονται σε κανέναν), κατασκευή και κατοχή εκρηκτικών, κατοχή παράνομων όπλων, αντίσταση και βία ενάντια σε δημόσιους αξιωματούχους. Ολες οι κατηγορίες έχουν να κάνουν με τα γεγονότα της Γένοβας το 2001.

Παράλληλα, σύμφωνα με την εφημερίδα «Ρεπούμπλικα», οι 18 που απελευθερώθηκαν εξακολουθούν να τελούν «υπό ανάκριση». Το σκεπτικό του δικαστηρίου του Καταντζάρο που ακύρωσε προχτές την εντολή της προσωρινής τους κράτησης θα δημοσιευτεί σε 10 μέρες.

Η προσπάθεια καταστολής του μαζικού κινήματος της Ιταλίας καλά κρατεί...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ