Παρασκευή 6 Δεκέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΘΑΣΟΣ
Οι ναυτεργάτες ψήφισαν μαζικά για αγώνες

Σημαντική επιτυχία σημείωσαν οι αγωνιστικές δυνάμεις του ταξικού ναυτεργατικού κινήματος στις εκλογές της Ενωσης Ναυτικών «Η ΘΑΣΟΣ». Η συμμετοχή των ναυτεργατών της Θάσου στις εκλογές ήταν μαζική, παρά την έντονη εργοδοτική τρομοκρατία που είχε εκδηλωθεί σ' όλο το διάστημα πριν τις εκλογές, για να μην ψηφίσουν οι εργαζόμενοι και να αρνηθούν να θέσουν υποψηφιότητα για τη διοίκηση του συνδικάτου. Οι αγωνιστικές δυνάμεις που βρίσκονται ξανά στη διοίκηση του σωματείου, μας δήλωσε ο πρόεδρος της απερχόμενης διοίκησης Αλέκος Λουβουλούδης, θα συνεχίσουν να παλεύουν και να υπερασπίζονται τα συμφέροντα των ναυτεργατών, παρά τις συνεχείς διώξεις εναντίον τους από τους εφοπλιστές και τα όργανά τους.

Τα κυριότερα σοβαρά προβλήματα του κλάδου που μπαίνουν μπροστά στη νέα διοίκηση για επίλυση είναι η εφαρμογή των ΣΣΕ, οι αναπροσαρμογές του ΝΑΤ, που, ουσιαστικά, μειώνουν τις συντάξεις των ναυτεργατών, τα προβλήματα που δημιουργεί η εφαρμογή του νέου θεσμικού πλαισίου για την απελευθέρωση της ακτοπλοΐας, η βελτίωση των συνθηκών εργασίας στα καράβια, το σταμάτημα των διώξεων και των ειδικών συμβάσεων εργασίας που πιέζονται να υπογράψουν οι ναυτεργάτες.

Η Ενωση Ναυτικών «Η ΘΑΣΟΣ», αμέσως μετά τη συγκρότηση της νέας διοίκησης σε σώμα, σε συνεργασία και με άλλα ναυτεργατικά σωματεία, θα ασχοληθεί άμεσα με την οργάνωση απεργιακών κινητοποιήσεων για τις περικοπές στις συντάξεις. Θα διεκδικήσει, επίσης, αγωνιστικά την εφαρμογή των ΣΣΕ και τη λύση των άλλων ανοιχτών προβλημάτων του κλάδου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ