Παρασκευή 6 Δεκέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΜΕΤΑΛΛΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ
Συνεχίζουν με ενισχυμένες τις δυνάμεις τους

Κάλεσμα για συσπείρωση, οργάνωση και αγώνα απευθύνουν οι ταξικές δυνάμεις του συνδυασμού της «Αγωνιστικής Ενότητας Μεταλλεργατών» (ΑΕΜ) σε όλο τον κλάδο, αναλαμβάνοντας τις υψηλές ευθύνες που τους ανέθεσαν οι μεταλλεργάτες με την ψήφο τους στις εκλογές του Συνδικάτου Μετάλλου Πειραιά. Υπενθυμίζεται ότι οι μεταλλεργάτες έδωσαν στην ΑΕΜ ποσοστό 57,71% - από 55% που είχε συγκεντρώσει στις προηγούμενες εκλογές - και κατά συνέπεια ξανά την απόλυτη πλειοψηφία στη διοίκηση του Συνδικάτου τους.

Με σχετική ανακοίνωση την οποία από χτες έχουν στα χέρια τους οι μεταλλεργάτες, η ΑΕΜ επισημαίνει: «Η συντριπτική πλειοψηφία των εργαζομένων υπερψήφισε την παράταξη που με ήθος και σοβαρότητα δεκαετίες τώρα είναι στην πρώτη γραμμή των αγώνων για τη λύση των προβλημάτων, για τη διεκδίκηση μιας καλύτερης ζωής για τους εργαζόμενους και τις οικογένειές τους, για όλα αυτά που τους αξίζουν».

Η ΑΕΜ παραθέτει τα τελικά αποτελέσματα, σύμφωνα με τα οποία το ψηφοδέλτιο της παράταξης συγκέντρωσε 1.396 ψήφους και 12 έδρες στη διοίκηση. Η ΠΑΣΚΕ 333 ψήφους, ποσοστό 13,77% από 15,54% που είχε συγκεντρώσει στις προηγούμενες εκλογές, και 3 έδρες στη διοίκηση. Ο «αριστερο»-εργοδοτικός συνδυασμός ΑΣΕΚ πήρε 286 ψήφους, ποσοστό 11,82% - από 15,05% που είχε συγκεντρώσει στις προηγούμενες εκλογές - και τρεις έδρες στη διοίκηση. Τρεις έδρες στη διοίκηση έβγαλε και ο επίσης εργοδοτικο-«αριστερός» συνδυασμός ΕΡΓΑΣ παίρνοντας 308 ψήφους και ποσοστό 12,7% από 13,85%. Ποσοστό 3,92% και 96 ψήφους συγκέντρωσε η παράταξη της ΔΑΚΕ.

«Η παράταξή μας - συνεχίζει η ΑΕΜ - θεωρεί καθήκον της να αποδοκιμάσει ανοιχτά μπροστά στους εργαζόμενους τη συμμαχία "χωρίς αρχές" που συγκρότησαν πριν τις αρχαιρεσίες οι επικεφαλής των άλλων παρατάξεων, την ανοιχτή και εξόφθαλμη υποστήριξή τους από την εργοδοσία, κατά κύριο λόγο των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά και Ελευσίνας και καλεί τους εργαζόμενους να βγάλουν τα χρήσιμα συμπεράσματα». Η παράταξη καλεί όλους τους μεταλλεργάτες «ανεξάρτητα από το ποια παράταξη ψήφισαν να συσπειρωθούν, να οργανωθούν, να παλέψουν με συνέπεια, ώστε να αντιμετωπίσουμε τα τεράστια προβλήματα που δημιουργούνται από την αντεργατική πολιτική που εφαρμόζεται. Μια πολιτική που τις συνέπειές της πληρώνουμε όλοι, ανεξάρτητα από τα χρώματα και τις παρατάξεις που υποστηρίζουμε».

- Με την αύξηση των ψηφισάντων κατά 20% ολοκληρώθηκαν οι εκλογές και στο ταξικό Σωματείο των Ηλεκτρολόγων της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης με μοναδικό συνδυασμό αυτόν της «Δημοκρατικής Αγωνιστικής Συσπείρωσης». Η αύξηση των ψηφισάντων έχει σαν αποτέλεσμα να αυξηθούν από 3 σε 4 οι αντιπρόσωποι του Σωματείου στην Ομοσπονδία του κλάδου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ