Παρασκευή 13 Δεκέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 37
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΑΟ - ΣΛΟΒΑΝ 1-0
«Καθάρισε» ο Φύσσας

Ο Φύσσας στη φάση του γκολ

Sportidea

Ο Φύσσας στη φάση του γκολ
Το γκολ του Τάκη Φύσσα μόλις στο 3`, όπου ουσιαστικά έφερνε τον Παναθηναϊκό στην επόμενη φάση, ήταν φαίνεται αρκετό για όλους χθες στο «Απ. Νικολαΐδης». Αρκετό για τους παίκτες του «τριφυλλιού», που δε χρειάστηκε να πιάσουν ιδιαίτερα καλή απόδοση, αλλά και αρκετά μεγάλο εμπόδιο ώστε να το ξεπεράσουν οι Τσέχοι, παρά τις ευκαιρίες που έχασαν προκειμένου να ανατρέψουν τα προγνωστικά.

Η ελληνική ομάδα ξεκίνησε δυνατά το παιχνίδι χάνοντας την πρώτη μεγάλη ευκαιρία στο 2` όταν σε απευθείας εκτέλεση φάουλ του Μπασινά, από μακρινή απόσταση και πλάγια θέση, ο Χάουζρ απέκρουσε σε κόρνερ. Από την εκτέλεση του κόρνερ ο Φύσσας βρέθηκε σε καλύτερη θέση, ανοίγοντας το σκορ. Παρ' όλα αυτά οι Τσέχοι μετά το αρχικό σοκ ισορρόπησαν το παιχνίδι εκμεταλλευόμενοι και την οπισθοχώρηση της ελληνικής ομάδας. Μάλιστα στο 8` έχασαν με τον Χόντιρ κλασική ευκαιρία να ισοφαρίσουν, μετά από άστοχη έξοδο του Νικοπολίδη. Το τελευταίο τέταρτο του πρώτου ημιχρόνου οι παίκτες του Σέρχιο Μαρκαριάν ανέκτησαν τα ηνία του αγώνα και κατάφεραν να αναλάβουν την πρωτοβουλία των κινήσεων στο χώρο του κέντρου, ο Ολισαντέμπε όμως ήταν αρκετά απομονωμένος στην επίθεση. Στην έναρξη της επανάληψης οι παίκτες της Σλόβαν φάνηκαν πιο απειλητικοί χάνοντας στο 52` μια τριπλή ουσιαστικά ευκαιρία, με τους Ζμπόντσακ και Μπαφούν, όταν το πλασάρισμα του τελευταίου έδιωξε ο Κυργιάκος πάνω στη γραμμή.

Η είσοδος του Κωνσταντινίδη στο 64`στη θέση του Μικάελσεν, που δε βρέθηκε σε καλή ημέρα, έδωσε νέα επιθετική... πνοή στον Παναθηναϊκό, που άρχισε να παίρνει περισσότερες πρωτοβουλίες. Μάλιστα στο πεντάλεπτο 75'-80' έχασαν τρεις πολύ καλές ευκαιρίες με τους Σεϊταρίδη, Λυμπερόπουλο και Βλάοβιτς.

ΠΑΟ: Νικοπολίδης, Σεϊταρίδης, Κυργιάκος Χένρικσεν, Φύσσας, Γκούμας, Μπασινάς, Καραγκούνης, Μικάελσεν (64' Κωνσταντινίδης), Λυμπερόπουλος (78' Βλάοβιτς), Ολισαντέμπε (89' Βαζέχα). ΣΛΟΒΑΝ: Χάουζρ, Γκίγκαν, Ζαμπότοτσνι, Ζμπόντσακ, Χόντιρ (55' Πάπουσεκ), Πόλακ, Γιοχάνα, Γιάνου, Πίλνι, Σλόβακ (77' Μπλάχα), Λάνγκερ (46' Λάνγκερ).


Μ. ΒΩΣΣΟΥ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ