Κυριακή 15 Δεκέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΥΓΕΙΑ
Πελάααατες μου...

Ο ΥΠΟΓΡΑΦΩΝ έστειλα, πριν λίγο καιρό, μια επιστολή -δημοσιεύτηκε σε τοπική εφημερίδα- στην οποία αναφέρονταν μεγάλα προβλήματα που, «ιδίοις όμμασι», αντιλήφθηκα ότι αντιμετωπίζει το νοσοκομείο Τρικάλων, εξαιτίας των ελλείψεων σε ανθρώπινο δυναμικό, τεχνολογικό εξοπλισμό και κτιριακή υποδομή. Παρεμπιπτόντως επισημαίνονταν και προβλήματα που δημιουργούνται λόγω της αγενούς συμπεριφοράς που επιδεικνύουν προς συνοδούς και επισκέπτες ασθενών κάποιοι του νοσοκομείου, ιδίως υπάλληλοι της εταιρίας «σεκιούριτι», που έχει αναλάβει τη φύλαξη και τον έλεγχο στην πύλη και σε εσωτερικούς χώρους.

ΚΙ ΕΝΩ θα περίμενε κανείς από τους αρμοδίους του νοσοκομείου να «εκμεταλλευτούν» τη δημόσια επιστολή σαν βοήθημα στην προσπάθεια να διορθωθούν τα «κακώς κείμενα», αυτοί αντέδρασαν σαν «θιγόμενες κορασίδες». Ο μάνατζερ, Σπ. Αποστολόπουλος -ο οποίος, ειρήσθω εν παρόδω, αποφάσισε να μην παρέχει το νοσοκομείο το φάρμακο για τη χημειοθεραπεία στους καρκινοπαθείς για να μειωθούν τα έξοδα! - και κάποια μέλη των ΔΣ των Συλλόγων γιατρών και εργαζομένων, όχι μόνο διαμαρτυρήθηκαν που βγήκαν στη φόρα μερικά από τα «κακώς κείμενα», θυμίζοντας τη συμπεριφορά της γάτας μετά την εκκένωση των εντέρων της, αλλά, εμμέσως πλην σαφώς, με απείλησαν κιόλας να μην τολμήσω να ξανασχοληθώ με το θέμα.

Η ΑΠΕΙΛΗ -άλλοτε εμμέσως κι αλλού αμέσως- έλεγε ότι, αν συνεχίσω, θα φτάσουν μέχρι τη Δικαιοσύνη και θα μου ζητήσουν να καταβάλω τεράστια οικονομική αποζημίωση, επειδή η... δυσφήμιση που δήθεν επιχειρώ μπορεί να προκαλέσει μείωση της ροής ασθενών προς το νοσοκομείο! Φαίνεται πως οι άνθρωποι φοβούνται ότι μπορεί να χάσουν πελατεία και σπεύδουν να με εγκαλέσουν, εκ των προτέρων, για «διαφυγόντα κέρδη». Κι ας μη φανεί αυτό περίεργο, καθώς οι μάνατζερ των νοσοκομείων, αλλά και όσοι από τους συνδικαλιστές στο χώρο της Υγείας έχουν ταχτεί να υπηρετούν, με πίστη και αφοσίωση, τη διαβόητη «μεταρρύθμιση», θεωρούν και μεταχειρίζονται τους ασθενείς σαν πελάτες...


Παύλος ΡΙΖΑΡΓΙΩΤΗΣ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ