Τρίτη 17 Δεκέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Τιμούν τον Δημήτρη Δραγατάκη

Ενας χρόνος χωρίς τον Δημήτρη Δραγατάκη και η Ενωση Ελλήνων Μουσουργών τιμά τη μνήμη του με συναυλία που θα δώσει αύριο (8.30μμ), ανήμερα της επετείου του θανάτου του, στην αίθουσα «Φ. Νάκα» (Ιπποκράτους 41), υπό την αιγίδα του ΥΠΠΟ, σε καλλιτεχνική διεύθυνση Θόδωρου Αντωνίου. Για τον καταξιωμένο συνθέτη και δάσκαλο, που για αρκετά χρόνια διατέλεσε αντιπρόεδρος της Ενωσης Ελλήνων Μουσουργών, θα μιλήσει ο Γιώργος Λεωτσάκος. Το Σύνολο Νέας Μουσικής του Δήμου Αθηναίων, υπό τη διεύθυνση του Θ. Αντωνίου, θα παρουσιάσει τα έργα του Δ. Δραγατάκη: «Μονόλογος για φωνή» (1979), «Σονατίνα αρ. 1 για πιάνο» (1961), «Duo για κλαρινέτο και πιάνο» (1981) και «Μυθολογία ΙΙΙ για σοπράνο και ενόργανο σύνολο» (1985). Συμμετέχουν οι σολίστες Αννα Αλεξοπούλου (υψίφωνος), Μαργαρίτα Συγγενιώτου (μεσόφωνος), Γιάννης Σαμπροβαλάκης (κλαρινέτο) και Βίκυ Στυλιανού (πιάνο). Είσοδος ελεύθερη.

Ο Δ. Δραγατάκης υπήρξε πρωτοποριακός για την εποχή του συνθέτης. Από την αρχή ακόμα της πορείας του εκδήλωσε μεγάλο ενδιαφέρον για τους νέους τρόπους γραφής, διατηρώντας ωστόσο ακέραια την ελληνική του οντότητα. Η πλούσια παρακαταθήκη του για τις νέες γενιές μουσικών και κοινού περιλαμβάνει περισσότερα από εκατόν τριάντα έργα, τα περισσότερα από τα οποία έχουν ερμηνευτεί, ενώ αρκετά έχουν βραβευτεί και δισκογραφηθεί.

  • Στον ίδιο χώρο, την Πέμπτη (8.30μ.μ.) θα πραγματοποιηθεί συναυλία με έργα για όμποε, φαγκότο και πιάνο, από τους Σπύρο Κοντό, Γιώργο Φαρούγγια και Κωνσταντίνο Καλακώνα.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ