Τετάρτη 18 Δεκέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟ ΕΠΙΔΟΜΑ
Φροντίζει η... κυβέρνηση

Τις ...«νομικές πτυχές» του θέματος των αναδρομικών του οικογενειακού επιδόματος στους δημόσιους υπάλληλους ερευνά με «καλή πίστη» και «θετική πρόθεση» η κυβέρνηση, σύμφωνα με τις δηλώσεις του υπουργού Τύπου Χρ. Πρωτόπαππα χτες κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Ο υπουργός κάλεσε τους εργαζόμενους να μην προσφεύγουν μαζικά στα δικαστήρια, ώστε να επωφελούνται κάποιοι, αλλά όχι αυτοί, καθώς έστω και ένας εάν δικαιωθεί, θα δημιουργήσει προηγούμενο και για τους υπόλοιπους. Βεβαίως, η κυβέρνηση δεν ευαισθητοποιήθηκε ξαφνικά για τους αδικημένους από τη δική της πολιτική δημόσιους υπάλληλους, αλλά από το στοιχείο που παρουσίασε η εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ» πως έχουν προσφύγει στα δικαστήρια 100.000 εργαζόμενοι στο δημόσιο.

Η κυβέρνηση ήταν αυτή που διέκοψε παράνομα τη χορήγηση του οικογενειακού επιδόματος και αρνήθηκε να καταβάλει τα αναδρομικά, όταν το επανέφερε ύστερα από την πίεση των εργαζομένων και τη σχετική, καταδικαστική απόφαση του Ειδικού Δικαστηρίου. Καμία «καλή πίστη» και «θετική πρόθεση» δεν επέδειξε, αντίθετα μέχρι και σήμερα επιμένει τόσο με το επίδομα όσο και με την εισοδηματική, φορολογική και ασφαλιστική πολιτική της να μειώνει περαιτέρω το εισόδημα των εργαζομένων στο δημόσιο.

Γι' αυτό και το θέμα δεν έχει «νομικές πτυχές», αλλά πολιτικές, τις οποίες η κυβέρνηση αρνείται μέχρι σήμερα να εξετάσει.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ