Πέμπτη 19 Δεκέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
«LIDL»
«Φτήνια» με το βούρδουλα

Νέο κρούσμα απόλυσης εργαζομένων που θέλησαν να ιδρύσουν εργατικό σωματείο στο χώρο τους, παρουσιάστηκε χτες στη Θεσσαλονίκη επιδεινώνοντας παραπέρα το κλίμα όξυνσης της εργοδοτικής αυθαιρεσίας που τον τελευταίο καιρό αποτελεί μόνιμο στοιχείο στις εργασιακές σχέσεις.

Οι παράνομες απολύσεις έγιναν από τη διοίκηση της γερμανικής πολυεθνικής αλυσίδας πολυκαταστημάτων LIDL. Οι εργαζόμενοι της ξένης πολυεθνικής προσπάθησαν να ιδρύσουν εργατικό σωματείο και πριν καλά καλά ανακοινωθούν τα ονόματα των εργαζόμενων που υπέγραψαν το ιδρυτικό του σωματείου, η διοίκηση απέλυσε τρία μέλη της προσωρινής διοίκησης - πρόεδρο, γραμματέα και ταμία.

Τη στιγμή που η εταιρία ανακοίνωνε τις αυθαίρετες απολύσεις των τριών συνδικαλιστών, προσλάμβανε προκλητικά νέους εργαζόμενους σε μια ολοφάνερη προσπάθεια τρομοκράτησης των εργαζομένων και παρεμπόδισης της συνδικαλιστικής δραστηριότητας.

Προσφυγή στην Επιθεώρηση Εργασίας της Σίνδου, για τις παράνομες απολύσεις, πραγματοποίησε η διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης και ορίστηκε εργατική διαφορά, με την παρουσία και του εργοδότη, αύριο Παρασκευή. Η διοίκηση του ΕΚΘ ζήτησε από την Επιθεώρηση Εργασίας να υποβάλλει μήνυση στην επιχείρηση και να απαιτήσει την άμεση επαναπρόσληψη των τριών συνδικαλιστών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ