Πέμπτη 19 Δεκέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Οποιος πρόλαβε, πρόλαβε

Χθες ο «Ρ» βρέθηκε σε μια από τις Διευθύνσεις Εργασίας της Νομαρχίας Αθηνών στη Χαριλάου Τρικούπη, όπου διαπιστώσαμε πώς λειτουργεί το σύστημα που απαγορεύει τη νομιμοποίηση των μεταναστών. Συναντήσαμε εκατοντάδες μετανάστες να περιμένουν στο πεζοδρόμιο, και το χώρο μπροστά από την είσοδο της Διεύθυνσης να έχει περιφραχτεί με μια τριχιά!!! Με όσους μετανάστες μιλήσαμε μας είπαν ότι δεν ξέρουν πώς θα μπουν μέσα για να κάνουν τη δουλιά τους. Ρωτώντας μάθαμε ότι ένας υπάλληλος έβγαινε νωρίς το πρωί, μάζευε τα ονόματα όσων μεταναστών ήταν εκείνη την ώρα εκεί και μετά τους φωνάζανε με αλφαβητική σειρά. Οσοι ήρθαν λίγο αργότερα δεν είχαν καμιά ελπίδα. Δηλαδή, «όποιος πρόλαβε, πρόλαβε».

Αυτοί, όμως, που μπαινόβγαιναν ανενόχλητοι στη Διεύθυνση ήταν διάφοροι δικηγόροι που όπως μάθαμε έναντι αμοιβής που κυμαίνεται από 50 μέχρι 200 και παραπάνω ευρώ (και αυτά χωρίς απόδειξη) αναλαμβάνουν να καταθέσουν τα δικαιολογητικά των μεταναστών (που επιπλέον έχουν πληρώσει 147 ευρώ παράβολο) και να βγάλουν τις άδειες.

Εκεί βρήκαμε και τον Μεξί Αρντιάν, μέλος της διοίκησης του Παραρτήματος Εργαζομένων του Συνδικάτου Οικοδόμων Αθήνας στο Κέντρο, ο οποίος μας επισήμανε: «Θέλουν να δουλεύουμε σε συνθήκες "μαύρης εργασίας" για να κάνουν τους πλούσιους, πλουσιότερους. Για την κατάσταση αυτή κύριος υπεύθυνος είναι η κυβέρνηση που μέχρι τώρα δεν έχει κάνει τίποτα για την αντιμετώπιση των προβλημάτων μας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ