Κυριακή 22 Δεκέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Μια ζωή «από κάτω»...

Η υποχρέωση για πολλούς να δουλεύουν ανήμερα των γιορτών είναι πράγματι μια σκληρή πραγματικότητα. Οπως όμως οι περισσότεροι από τους εργαζόμενους που μίλησαν στο «Ρ» σημείωσαν, η πιο σκληρή πραγματικότητα είναι αυτή που βιώνουν όλο το χρόνο...

Είναι χαρακτηριστικό αυτό που μας είπε ένας εργαζόμενος: «Αφού έχουμε δουλιά, λέμε πάλι καλά». Η ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων, η αφαίρεση κεκτημένων ασφαλιστικών δικαιωμάτων, τα χαμηλά μεροκάματα που δε φτάνουν για τα στοιχειώδη, ο αυταρχισμός που επικρατεί στους χώρους δουλιάς, οι καθημερινές απολύσεις, για πολλούς βάζει σε δεύτερη μοίρα το γεγονός ότι δουλεύουν στις γιορτές.

Εξάλλου και όσοι τις μέρες των γιορτών θα πληρωθούν κάτι παραπάνω, είναι τόσο λίγο μπροστά στις τεράστιες ανάγκες τους. Είναι πολύ λίγο για την τεράστια κούραση που υφίστανται εξαιτίας της εντατικοποίησης της δουλιάς. Ακόμα χειρότερο όμως είναι το γεγονός ότι πολλοί εργοδότες, όπως καθημερινά παραβιάζουν στοιχειώδη δικαιώματα των εργαζομένων, έτσι κάνουν και στις γιορτές. Δεν είναι λίγοι οι εργαζόμενοι που δε θα πληρωθούν ούτε τα νόμιμα και με την απειλή της απόλυσης θα δουλέψουν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ