Σάββατο 21 Δεκέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΓΓΑ
Παραδέχτηκε τα λάθη τους

Με εύσχημο τρόπο ο υφυπουργός Αθλητισμού Γ. Λιάνης ...έβγαλε στη σέντρα χτες προϊσταμένους και συναδέλφους του. Ταυτόχρονα «φώτισε» τις όποιες διαφωνίες του με κυβερνητικές επιλογές, χωρίς από την άλλη να διακινδυνεύει ρήξη, άρα και «αποβίβαση από το τρένο». Εμμέσως πλην σαφέστατα, ο υφυπουργός αναγνώρισε ότι παράγοντες, αλλά και Πολιτεία δεν ασχολούνται σοβαρά με τα καίρια ζητήματα του αθλήματος, αλλά και πως η δεύτερη δεν μπορεί ή δε θέλει να παίξει το πραγματικό της ρόλο.

Για τη μετάδοση σχεδόν όλων των ποδοσφαιρικών αγώνων, αλλά και τα άδεια γήπεδα, σχολίασε: «Είναι θλιβερό φαινόμενο. Είναι σαν βαρύτατο οικογενειακό πένθος γιατί το ποδόσφαιρο έχει χάσει το πιο προσφιλές του πρόσωπο. Πρέπει ν' αναγνωρίσω ότι ποτέ δεν έγινε σοβαρός διάλογος από τους εμπλεκόμενους (Πολιτεία, ΕΠΑΕ, ΕΠΟ κλπ). Δεν είμαι αισιόδοξος για την αλλαγή αυτού του στάτους. Η τηλεόραση δεν πρέπει να δείχνει τόσους αγώνες. Δεν ξέρω όμως τη λύση. Καταλαβαίνω ότι είμαστε σε μια νέα πραγματικότητα που δε διαμορφώνεται από το ιδεατό, αλλά από πολλαπλά συμφέροντα. Δε θέλω να τα ξαναπώ για να 'χω την ησυχία μου, μέρες που είναι»...

Ακόμα ξαναρωτήθηκε για το περιβόητο πόρισμα που αφορά την ΕΠΟ. Η τρίτη φορά ήταν και «καλή», αφού δε δήλωσε άγνοια, αλλά απάντησε: «Συζητάμε το θέμα με τον κ. Βενιζέλο. Είναι δική του η τελική απόφαση. Πάντως, η εισήγησή μου είναι να σταλεί στη δικαιοσύνη». Αναφορικά με τις απαραίτητες επιτροπές και αποφάσεις για την πλήρη εφαρμογή του αθλητικού νόμου ο Γ. Λιάνης δεσμεύτηκε πως θα είναι έτοιμες μέσα στο Γενάρη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ