Σάββατο 28 Δεκέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Τα επεμβατικά...

Παπαγεωργίου Βασίλης

ΣΑΝ ΤΟΥΣ «ΜΑΓΟΥΣ με τα δώρα» - να είμαστε και στο κλίμα των ημερών... - εμφανίζονται οι υφυπουργοί Εξωτερικών και Οικονομίας των ΗΠΑ στην Τουρκία. Θα στηρίξουν λέει ένα πρόγραμμα οικονομικών μεταρρυθμίσεων και θα προσφέρουν «βοήθεια».

Ολως τυχαίως βέβαια, θέτουν και το θέμα της επέμβασης στο Ιράκ - το αντικείμενο με το οποίο εξίσου τυχαία συνεδριάζει το πανίσχυρο Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας των γειτόνων. Βλέπετε, οι «μάγοι» στις μέρες μας δίνουν «δώρα», αλλά με το αζημίωτο.

Μπορεί βεβαίως να μη συνδυάζεται με το εορταστικό πνεύμα η εκμετάλλευση της άθλιας οικονομικής κατάστασης ενός λαού, με στόχο, μάλιστα, να τον εμπλέξεις σ' έναν καταστροφικό πόλεμο ενός γειτονικού του λαού, στο Ιράκ, αλλά φαίνεται πως οι ΗΠΑ και το στρατιωτικό κατεστημένο της Αγκυρας βιάζονται.

ΣΤΟ ΜΕΤΑΞΥ είναι απορίας άξιο γιατί μιλάμε για την επέμβαση που «θα» γίνει στο Ιράκ από τους «συμμάχους». Η επέμβαση μάλλον γίνεται, αν αναλογιστούμε τους 3 νεκρούς και τους 16 τραυματίες από τους τελευταίους μόνον αμερικανο - βρετανικούς βομβαρδισμούς στα νότια της χώρας.

Εκτος αν θέλουν να πιστέψουμε ότι αυτοί οι βομβαρδισμοί εντάσσονται στα μέτρα της «ζώνης αεροπορικού αποκλεισμού». Οπως παραδέχονται και στο ΝΑΤΟ, κέντρα επικοινωνιών κατέστρεψαν. Αρα μάλλον για προετοιμασία επίθεσης μοιάζει.

ΚΑΙ ΣΑΝ να μην έφταναν αυτά, η υπόθεση της Βόρειας Κορέας μάλλον παίρνει τον ίδιο δρόμο με αυτή του Ιράκ. Η κυβέρνηση της χώρας εκτιμά ότι και εκεί βρισκόμαστε στα πρόθυρα αμερικανικής επέμβασης. Ποιος μπορεί να τους πει ότι έχουν άδικο;

Ετοιμαστείτε λοιπόν για μια ακόμα «εκστρατεία» προπαγάνδας που θα λέει ότι (και) η Βόρεια Κορέα είναι τρομοκρατική δύναμη, απειλεί την παγκόσμια ασφάλεια και (γιατί όχι δηλαδή;) είναι ένα ακόμα συμμαχικό κράτος της «Αλ Κάιντα»...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ