Κυριακή 5 Γενάρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΟΔΗΛΑΣΙΑ
Σχετικά καλά

Με ικανοποίηση ολοκληρώθηκε η χρονιά για την ποδηλασία, χάρη στις επιδόσεις και τις επιτυχίες των αθλητών. Εξέχουσα θέση από πλευράς Εθνικών ομάδων, έχει η 3η θέση του Ομαδικού Πουρσουίτ στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Σίδνεϊ και από πλευράς αθλητών, η ίδια κατάταξη του Λάμπρου Βασιλόπουλου στο Κέριν.

Οι Εθνικές ομάδες έκαναν αισθητή την παρουσία τους στους αγώνες που έγιναν τη χρονιά που τελειώνει. Το ομαδικό σπριντ, στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα της Δανίας κατέλαβε την 8η θέση με τους Βασιλόπουλο, Γεωργαλή και Μπάργκα, ενώ οι ίδιοι αθλητές στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Σίδνεϊ κατέκτησαν την 3η θέση. Στους τελευταίους αγώνες το ομαδικό πουρσουίτ που αποτελούσαν οι Τσακουρίδης, Γιαννιώτης, Ποτουρίδης και Ροδόπουλος κατατάχτηκε 3ο. Η ομάδα του Ολυμπιακού Σπριντ κατέκτησε την 5η θέση στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα πίστας της Γερμανίας με τους Βασιλόπουλο, Γεωργαλή και Χειμωνέτο.

Σε ατομικό επίπεδο και από πλευράς ανδρών, ξεχώρισε η επιτυχία του Λάμπρου Βασιλόπουλου στο Παγκόσμιο Κύπελλο πίστας της Κίνας στο Κέριν που κατέκτησε την 3η θέση, ενώ στο Κέριν στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Μεξικό ήταν 8ος. Ο Βασίλης Αναστόπουλος ήταν 1ος Ελληνας στο διεθνή Γύρο Ελλάδας και στο διεθνή γύρο Ρόδου, ο Δημήτρης Μεριανός ήταν 6ος στα 4.000 μέτρα ατομικό πουρσουίτ στο Παγκόσμιο Κύπελλο Σίδνεϊ. Τέλος ο Ιωάννης Ταμουρίδης ήταν 2ος στο Πανευρωπαϊκό πίστας νέων στους πόντους και 12ος στο ατομικό πουρσουίτ νέων του ίδιου πρωταθλήματος.

Σε ό,τι αφορά τις γυναίκες, η Ελευθερία Ελληνικάκα και η Κυριακή Κωνσταντινίδου... έκλεψαν την παράσταση καθώς η πρώτη ήταν 4η στο σκρατς γυναικών του Παγκόσμιου Κυπέλλου της Μόσχας και 5η στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Σίδνεϊ, ενώ η δεύτερη ήταν 3η στο αγώνισμα των πόντων και 8η στα 200 μέτρα στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα πίστα νεανίδων στη Γερμανία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ