Κυριακή 5 Γενάρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΑΛΗ
Ξεχώρισε ο Κουτσιούμπας

Μεγάλες επιτυχίες επιφύλαξαν στο φίλαθλο κοινό οι αθλητές της πάλης για τη χρονιά που μας αφήνει. Οι επιτυχίες αυτές έρχονται να προστεθούν στις καλές εμφανίσεις της περασμένης χρονιάς, δίνοντας υποσχέσεις για το μέλλον και πιο συγκεκριμένα για την Ολυμπιάδα του 2004 που θα γίνει στην Αθήνα. Παράλληλα, η πρόσληψη του Νικολάι Γιέσιν στην Εθνική ομάδα ελληνορωμαϊκής ανδρών πρόσθεσε κύρος, όμως, τον Νοέμβρη, το συμβόλαιο λύθηκε με κοινή συμφωνία και από τις δύο πλευρές.

Στους άνδρες λοιπόν, ο Ξενοφών Κουτσιούμπας ήταν αυτός που ξεχώρισε με την 4η θέση στα 120 κιλά που κατέλαβε στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ελληνορωμαϊκής που διεξήχθη στη Μόσχα. Παράλληλα, είχε καταλάβει και το χρυσό μετάλλιο στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα Ενόπλων Δυνάμεων. Στο ίδιο στιλ, ο Θεόδωρος Τουνουσίδης κατάκτησε το ασημένιο μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα εφήβων. Σε ό,τι αφορά στην Ελευθέρα, ο Αφτανδίλ Ξανθόπουλος ήταν ο καλύτερος της χρονιάς καθώς κατατάχτηκε 4ος στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα που έγινε στην Τεχεράνη. Στους εφήβους ξεχώρισε ο Σταμάτης Γιάγιας που ανέβηκε στο δεύτερο σκαλί του βάθρου στο Ευρωπαϊκό Εφήβων, ενώ στην ίδια διοργάνωση για τους παίδες, ο Απόστολος Τασκούδης ήταν 3ος στα 63 κιλά.

Στις γυναίκες, κορυφαία επίδοση ήταν η πρωτιά της Σοφίας Πουμπουρίδου για την κατηγορία των 51 κιλών στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα γυναικών που έγινε στη Χαλκίδα επικρατώντας με 3-0 στην παράταση της Ιαπωνίδας Τσιχάρου Ιτσο. Αυτό το χρυσό μετάλλιο ήταν το πρώτο για τη χώρα μας στην ιστορία της Πάλης. Στους ίδιους αγώνες, η Κωνσταντίνα Τσιμπανάκου κατέλαβε την 4η θέση στην κατηγορία των 55 κιλών καθώς γνώρισε την ήττα με 7-1 στο μικρό τελικό από Σουηδέζα Ιντα Κάρλσον.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ