Τρίτη 31 Δεκέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΗΣΑΠ
Απαγορεύεται η απεργία!

Με μια ακόμα δικαστική απαγόρευση στο δικαίωμα απεργίας των εργαζομένων, κλείνει το χρόνο η κυβέρνηση.

Με προσφυγή που άσκησε - κατά την προσφιλή της τακτική - η διοίκηση των ΗΣΑΠ, ζητώντας να κηρυχτεί παράνομη και καταχρηστική η χτεσινή στάση εργασίας των ηλεκτροδηγών (11 π.μ. - 3 μ.μ.), κατάφερε να ματαιώσει την εξαγγελθείσα κινητοποίηση, μιάμιση ώρα μετά την έναρξή της.

Σημειώνεται ότι οι ηλεκτροδηγοί των ΗΣΑΠ κήρυξαν από την περασμένη βδομάδα δύο 4ωρες στάσεις εργασίας, με αίτημα την υπογραφή ικανοποιητικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας για το 2002! Η πρώτη πραγματοποιήθηκε με επιτυχία την περασμένη Παρασκευή, ενώ η χτεσινή ανεστάλη στις 12.25 μ.μ., μετά την κοινοποίηση της απαγορευτικής δικαστικής απόφασης, καθώς το Πρωτοδικείο Πειραιά έκανε αποδεκτό το αίτημα της διοίκησης των ΗΣΑΠ, κηρύσσοντας την κινητοποίηση «παράνομη και καταχρηστική».

Πάντως, πρέπει να επισημανθεί ότι ανεξάρτητα από τις βαρύτατες ευθύνες της διοίκησης των ΗΣΑΠ για τη μη υπογραφή ΣΣΕ, σημαντικές ευθύνες φέρει και η προσκείμενη στην ΠΑΣΚΕ ηγεσία του Σωματείου Ηλεκτροδηγών, η οποία αν και η ΣΣΕ καταγγέλθηκε από τον περασμένο Μάη, προχώρησε σε πολύμηνες διαβουλεύσεις με τη διοίκηση, καλλιεργώντας μάλιστα στους εργαζόμενους ευνοϊκό κλίμα για την υπογραφή... πλουσιοπάροχης ΣΣΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ