Παρασκευή 3 Γενάρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΚΑΒΑΛΑ
Επιμένει στις διαγραφές η πλειοψηφία

Συνεχίζει τον αντιδραστικό και αντιδημοκρατικό της κατήφορο η πλειοψηφία της διοίκησης του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Καβάλας (ΕΚΚ) που πρόσκειται στην ΠΑΣΚΕ. Στη σημερινή συνεδρίαση του ΔΣ θα επιχειρήσει να υλοποιήσει την παράνομη απόφαση διαγραφής από το ΔΣ του Πέτρου Ταχματζίδη, στελέχους του ΠΑΜΕ και μέλος της διοίκησης του Σωματείου Οικοδόμων Καβάλας.

Ο πρόεδρος του ΕΚ Καβάλας Παναγιώτης Τιάκας, αλλά και τα υπόλοιπα μέλη της διοίκησης, επιδίδονται σε ένα παιχνίδι που μόνο στόχο έχει να πλήξει το κύρος του ΠΑΜΕ ειδικότερα, αλλά και το συνδικαλιστικό κίνημα γενικότερα. Διότι και να διαγράψει τον εκλεγμένο συνδικαλιστική - στέλεχος του ΠΑΜΕ, τη θέση του θα καταλάβει ο επόμενος συνδικαλιστής της παράταξης και πρόεδρος της Ενωσης Ναυτεργατών Θάσου Α. Λουβουλούδης.

Στη 15μελή διοίκηση του ΕΚ Καβάλας την απόλυτη πλειοψηφία έχει η ΠΑΣΚΕ με 14 εκλεγμένους. Μόνος «αιρετικός» ήταν ο Π. Ταχματζίδης. Από την άνοιξη που αναδείχτηκε η νέα διοίκηση του ΕΚΚ, μέχρι και σήμερα, ο πρόεδρος και η πλειοψηφία του ΔΣ, δεν κάλεσαν σε καμία συνεδρίαση τον Π. Ταχματζίδη. Και στις 18 Οκτώβρη 2002, με πρόσχημα την απουσία του από τις συνεδριάσεις, αποφάσισαν να τον διαγράψουν. Μάλιστα, δεν μπήκαν στον κόπο να τον καλέσουν ούτε στη συνεδρίαση που θα συζητούσαν την αποπομπή του από τη διοίκηση.

Πολλά ερωτηματικά προκαλεί η πρακτική της διοίκησης του ΕΚ Καβάλας, αφού τα τελευταία χρόνια, η μόνη δραστηριότητά της - παρά τα απανωτά χτυπήματα που δέχεται το εργατικό κίνημα και οι κατακτήσεις του - είναι οι διαγραφές συνδικαλιστών και σωματείων, και η άρνησή της να εγγράψει νέα σωματεία στη δύναμη του ΕΚΚ, προβάλλοντας αστείες και αντιδημοκρατικές δικαιολογίες.

Με ανακοίνωσή της η τοπική Γραμματεία του ΠΑΜΕ καταδικάζει απερίφραστα τις ενέργειες αυτές και καταγγέλλει στους εργαζόμενους του νομού Καβάλας, πως «οι απαράδεκτες αυτές μεθοδεύσεις, στόχο έχουν να σταματήσουν όποια φωνή αντίθετη προς αυτούς υπάρχει και αντιδρά. Να περιορίσουν τις δυνατότητες δράσης και παρέμβασης του συνδικαλιστικού κινήματος, διότι έτσι επιτάσσουν τα συμφέροντα των ντόπιων και Ευρωπαίων αφεντικών τους».

Ξεκαθαρίζει πως σε καμία περίπτωση δεν αποδέχεται την αντικατάσταση του Π. Ταχματζίδη και προειδοποιεί πως θα χρησιμοποιήσει κάθε μέσο για να ανατρέψει αυτή τη λογική και την πολιτική που απορρέει από την πρακτική της διοίκησης του ΕΚ Καβάλας. Τέλος, το ΠΑΜΕ, καλεί τη διοίκηση του ΕΚΚ, έστω και τώρα να αναθεωρήσει την παράνομη απόφασή της. Καλεί όλα τα σωματεία της δύναμης του ΕΚΚ να πάρουν θέση για το συγκεκριμένο ζήτημα. Και, τέλος, καλεί την παράταξη της ΠΑΣΚΕ να αναλάβει τις τεράστιες ευθύνες της, έστω και τώρα για την κατάσταση που επικρατεί στο ΕΚ Καβάλας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ