Τετάρτη 8 Γενάρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΔΙΕΘΝΗ
ΝΟΤΙΑ ΑΣΙΑ - ΕΥΡΩΠΗ
Θανατηφόρα κακοκαιρία

Συνεχίζουν να δοκιμάζονται πολλές περιοχές της Νότιας Ασίας από το κύμα υπερβολικού ψύχους που πλήττει την περιοχή. Τοπικές αρχές και μέσα ενημέρωσης ανακοίνωσαν σήμερα ότι από την κακοκαιρία που πλήττει την Ινδία, το Πακιστάν και το Μπαγκλαντές έχουν μέχρι στιγμής χάσει τη ζωή τους περίπου 350 άνθρωποι, από τους οποίους 181 στην Ινδία, 159 στο Μπαγκλαντές και 16 στο Πακιστάν. Οι θερμοκρασίες στην περιοχή πλησιάζουν το μηδέν.

Η βρογχίτιδα, η πνευμονία και άλλες λοιμώξεις είναι οι κυριότερες αιτίες των θανάτων που προκαλεί το ψύχος, ασθένειες που πλήττουν κυρίως ανθρώπους των χαμηλότερων εισοδηματικών τάξεων (εκατομμύρια άνθρωποι που κυριολεκτικά ζουν στα πεζοδρόμια). Παράλληλα, πυκνή ομίχλη έχει καλύψει πολλές περιοχές της Ινδίας και του Μπαγκλαντές, γεγονός που έχει προκαλέσει προβλήματα στις πτήσεις αεροσκαφών.

Την ίδια στιγμή από τις χιονοπτώσεις στη νότια Ευρώπη και τις χαμηλές θερμοκρασίες στην κεντρική και βόρεια Ευρώπη έχουν δημιουργηθεί τεράστια προβλήματα και για τους Ευρωπαίους κατοίκους και τις συγκοινωνίες.

Στην Τσεχία, από τις χαμηλές θερμοκρασίες έκλεισαν σχολεία και καταστήματα στην πόλη Λίτβινοφ, ενώ η θερμοκρασία στη βόρεια Βοημία έφθασε στους μείον 10 βαθμούς Κελσίου. Στο Ζάγκρεμπ, στην Κροατία, το ύψος του χιονιού έφθασε τα 50 εκατοστά και όπως μετέδωσε το πρακτορείο «HINA» έκλεισαν οι γέφυρες που συνδέουν την ενδοχώρα με τα νησιά της Κροατίας στην Αδριατική.

Μεγάλα προβλήματα υπάρχουν και στις συγκοινωνίες στην Ιταλία όπου έκλεισε για ώρες χτες ο αυτοκινητόδρομος Ρώμης - Ραβένα. Οι αρχές της χώρας ανακοίνωσαν χτες ότι η σημερινή χιονόπτωση θα είναι ακόμη χειρότερη. Παράλληλα, στη Γαλλία τα αεροδρόμια στις πόλεις Νιμ και Μονπελιέ της Γαλλίας έκλεισαν χτες εξαιτίας του χιονιού προκαλώντας την ταλαιπωρία εκατοντάδων επιβατών.

Την ίδια ώρα μεγάλα προβλήματα (κυρίως για τους πολυάριθμους άστεγους) υπάρχουν και στην Πολωνία αφού η θερμοκρασία έχει πέσει στους -15 βαθμούς, ενώ και στη Γερμανία αναφέρθηκαν θερμοκρασίες μέχρι και μείον 20 βαθμών Κελσίου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ