Τετάρτη 8 Γενάρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΔΙΕΘΝΗ
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Δεδομένη η ελληνική εμπλοκή

Ο υπουργός Τύπου Χρ. Πρωτόπαππας υποστηρίζει ότι οι διευκολύνσεις που παρέχονται στις αμερικανικές δυνάμεις είναι σε εφαρμογή των «ισχυουσών συμφωνιών με τις ΗΠΑ»

Δεδομένη θεωρεί η κυβέρνηση την ελληνική εμπλοκή στο νέο ιμπεριαλιστικό πόλεμο κατά του Ιράκ που προετοιμάζουν οι Αμερικάνοι. Σύμφωνα με χτεσινές δηλώσεις του υπουργού Τύπου Χρ. Πρωτόπαππα αναφορικά με τις διευκολύνσεις που παρέχονται στις αμερικανικές δυνάμεις, «ό,τι γίνεται, γίνεται στο πλαίσιο των γενικότερων συμφωνιών που υπάρχουν και ισχύουν με τις ΗΠΑ». Μάλιστα, σύμφωνα με την εκτίμηση του κυβερνητικού εκπροσώπου, η διέλευση των αμερικανικών δυνάμεων από την Ελλάδα, όπως και η χρήση του αεροδρομίου της Σούδας και άλλων εγκαταστάσεων, δεν προϋποθέτει τη συγκατάθεση της ελληνικής πλευράς, καθώς αυτή έχει δοθεί προκαταβολικά, αφού πρόκειται για εφαρμογή των ισχυουσών συμφωνιών.

Συγκεκριμένα ανέφερε: «Πρώτον, ό,τι γίνεται δεν αποτελεί μια ιδιαίτερη απόφαση. Είναι στο πλαίσιο των ισχυουσών συμφωνιών με τις ΗΠΑ, γύρω από αυτά τα θέματα. Δεν κάνουμε κάτι διαφορετικό. Και, δεύτερον, η όλη στάση μας γύρω από το θέμα του Ιράκ, θα καθοριστεί με βάση τις γενικότερες εξελίξεις που θα υπάρξουν στο πλαίσιο του ΟΗΕ. Κανείς δεν επιθυμεί τον πόλεμο και ιδιαίτερα η ελληνική πλευρά».

Ενδεικτικό της φιλοσοφίας που διέπει τις επιλογές της ελληνικής κυβέρνησης και του πόσο βαθιά έχει μπλέξει τη χώρα στα ιμπεριαλιστικά σχέδια, είναι ότι ο Χρ. Πρωτόπαππας υπενθύμισε πως «όλοι καταλαβαίνουμε ότι είναι αναγκαίος ο διεθνής αγώνας κατά της τρομοκρατίας, αλλά και ότι ο πόλεμος δεν είναι πάντα η λύση. Ισα - ίσα που πρέπει μέσα από άλλες διαδικασίες, που να διασφαλίζουν την ειρήνη, να αναζητούμε την ενίσχυση της ασφάλειας όλων των λαών, όλων των κρατών αλλά και των κοινωνιών». Δηλαδή, αποδοχή όλου του προπαγανδιστικού οικοδομήματος του «αντιτρομοκρατικού» πολέμου που έχουν στήσει οι Αμερικάνοι και από εκεί και πέρα τα περί ειρήνης εντάσσονται στην ίδια λογική.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ