Παρασκευή 10 Γενάρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΥΘΡΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ - ΕΡΡΙΚΟΣ ΝΤΥΝΑΝ
Διαπλοκές του ιδιωτικού τομέα Υγείας και των... κοινωφελών Ιδρυμάτων

Οι ανταγωνισμοί και οι «λυκοσυμμαχίες» που αναπτύσσονται ανάμεσα στον αμιγώς επιχειρηματικό τομέα Υγείας και σε εκείνους που είναι ενδεδυμένοι με το μανδύα του κοινωφελούς έργου, αλλά και όταν διαπλέκεται ο ιδιωτικός τομέας με το δημόσιο, αναδείχτηκαν σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε χτες ο Ανδρέας Μαρτίνης, πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου (ΔΣ) του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού (ΕΕΣ).

Στη συνέντευξη ο Α. Μαρτίνης έδωσε κάποια στοιχεία σχετικά με τη μέχρι τώρα λειτουργία του νοσηλευτικού Ιδρύματος «Ερρίκος Ντυνάν», επιχειρώντας να υπερασπιστεί το... κοινωφελές έργο του νοσοκομείου, ειδικότερα καθώς βρίσκεται σε εξέλιξη η δικαστική διαμάχη που αφορά στη διαχείριση των περιουσιακών στοιχείων του ΕΕΣ και στη μεταβίβασή τους (πρόκειται για ποσό που περνάει το 1 δισ. δραχμές) στο ιδιωτικού δικαίου «Ερρίκος Ντυνάν».

Ο Α. Μαρτίνης μίλησε για υπονόμευση του νοσοκομείου από τα «αλλότρια συμφέροντα» του ιδιωτικού Ομίλου του Γ. Αποστολόπουλου, ο οποίος κατέθεσε νέα δικαστική αγωγή με την οποία αξιώνει τον έλεγχο του νοσοκομείου και αποζημιώσεις δισεκατομμυρίων δραχμών. Πρόκειται για τους ανταγωνισμούς που αναπτύσσονται μετά το «σπάσιμο», από μέρους του ΕΕΣ, της συμφωνίας που είχε συνάψει με τον όμιλο του Γ. Αποστολόπουλου για την οργάνωση και τη διαχείριση (μάνατζμεντ) του «Ερρίκος Ντυνάν», με αποδοχές 20 εκατ. το μήνα για την οργάνωση και το 4,9% των ακαθάριστων αποδοχών απ' τη στιγμή που το νοσοκομείο θα ξεκινούσε να λειτουργεί.

Πάντως, ο πρόεδρος του ΕΕΣ, επικαλούμενος πόρισμα της Επιτροπής Ελέγχου του υπουργείου Οικονομικών - τον έλεγχο προκάλεσε καταγγελία στην Επιτροπή Ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Ενωσης, ότι το Ιδρυμα είναι κερδοσκοπικό - ισχυρίστηκε ότι το νοσοκομείο επιτελεί κοινωφελές έργο αφού νοσηλεύει άπορους, ανασφάλιστους και ασθενείς των ασφαλιστικών ταμείων. Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν χτες, το νοσοκομείο έχει κύκλο εργασιών 98.112.194 ευρώ. Στο διάστημα που λειτουργεί νοσηλεύτηκαν σε αυτό συνολικά 139.161 ασθενείς, και δωρεάν μόλις 938 άποροι μέσω της εκκλησίας οι Αγιοι Πατέρες Ιεροσολύμων (!) και 21.229 ασθενείς μόνο με το ασφαλιστικό τους βιβλιάριο (με τιμές ΦΕΚ).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ