Παρασκευή 10 Γενάρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΔΙΕΘΝΗ
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΕΘΝΗ ΥΦΕΣΗ ΚΑΙ ΕΙΡΗΝΗ
Αντιπολεμικό συλλαλητήριο στις 15 του Φλεβάρη

Ο ελληνικός λαός και η νεολαία θα δώσουν αγωνιστική απάντηση στα πολεμικά σχέδια των ιμπεριαλιστών στην περιοχή

Με καθημερινές κινητοποιήσεις, συλλαλητήρια και συσκέψεις και με κορύφωση το αντιπολεμικό συλλαλητήριο στις 15/02/2003, ημέρα Σάββατο και 12 το μεσημέρι στα Προπύλαια, η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ) καλεί τον ελληνικό λαό και τη νεολαία να δώσει την αγωνιστική του απάντηση και να διατρανώσει την αντίθεσή του στα πολεμικά σχέδια των ιμπεριαλιστών εναντίον του Ιράκ. Συγκεκριμένα, με ανακοίνωσή της, η ΕΕΔΥΕ υπογραμμίζει:

«Βρισκόμαστε στα πρόθυρα ενός προαποφασισμένου νέου επιθετικού πολέμου των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ κατά του Ιράκ. Ενας ακόμη λαός καλείται να πληρώσει με το αίμα του και με τεράστιες καταστροφές την προσπάθεια των ιμπεριαλιστών για τον έλεγχο των πετρελαίων και την παγκόσμια κυριαρχία. Παρά την κατακραυγή και την αντίθεση των λαών, εντείνονται οι επιθέσεις και οι προετοιμασίες για τον πόλεμο. Οι διάφορες φραστικές εξαγγελίες ευρωπαϊκών και άλλων κυβερνήσεων κατά του πολέμου αποτέλεσαν κενό γράμμα και υποκρισία γιατί έδωσαν ομόφωνη στήριξη στις ΗΠΑ στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ στην Πράγα τον περασμένο Νοέμβρη.

Πλήρης, επίσης, στήριξη δόθηκε από την ΕΕ στη Σύνοδο της Κοπεγχάγης, ενώ κυβερνήσεις μελών - χωρών της προετοιμάζονται να πάρουν ενεργά μέρος στον πόλεμο. Τον ίδιο θλιβερό ρόλο παίζει και η ελληνική κυβέρνηση, η οποία διακηρύσσει ότι ο πόλεμος δεν είναι η λύση και την ίδια στιγμή παρέχει όλες τις διευκολύνσεις στις ΗΠΑ με τη βάση της Σούδας και οτιδήποτε ζητείται για να ολοκληρωθεί η προετοιμασία για την επίθεση. Μπροστά σε αυτές τις εξελίξεις είναι αναγκαίο και επιτακτικό η κινητοποίηση και ο ξεσηκωμός των λαών για να ματαιώσουν έναν πόλεμο που θα έχει σοβαρές συνέπειες, όχι μόνο για το λαό του Ιράκ αλλά για την ευρύτερη περιοχή. Μπορούμε και πρέπει να τους σταματήσουμε. Απευθυνόμαστε σε όλους όσοι είναι αντίθετοι με το νέο πόλεμο και τους καλούμε σε ένα μεγάλο αντιπολεμικό μέτωπο, σε καθημερινές κινητοποιήσεις, με κορύφωση το αντιπολεμικό συλλαλητήριο στις 15/02/2003, ημέρα Σάββατο και 12.00 το μεσημέρι στα Προπύλαια.

Για την καλύτερη προετοιμασία του αντιπολεμικού συλλαλητηρίου η ΕΕΔΥΕ καλεί συνδικάτα, σωματεία εργαζομένων, μαζικούς και κοινωνικούς φορείς σε Σύσκεψη τη Δευτέρα 27 Ιανουαρίου 2003, στις 6 μ.μ, στην αίθουσα της Πανηπειρωτικής Ομοσπονδίας (οδός Κλεισθένους 15)».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ