Παρασκευή 10 Γενάρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΔΙΕΘΝΗ
«Ενας πόλεμος στο Ιράκ θα αλλάξει το χάρτη»

Συνέντευξη Τύπου του Ισραηλινού Πρέσβη, στην Αθήνα, Νταβίντ Σασόν

«Μια στρατιωτική επίθεση στο Ιράκ θα αλλάξει το γεωπολιτικό χάρτη της περιοχής». Αυτή την άποψη εξέφρασε, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, που παραχώρησε χθες, ο Ισραηλινός πρέσβης στην Αθήνα, Νταβίντ Σασόν, εκτιμώντας ότι ο πόλεμος μοιάζει αναπόφευκτος.

Ο κ. Σασόν επανέλαβε ότι ο πόλεμος αυτός «δεν είναι του Ισραήλ», το οποίο δεν προτίθεται να ανακατευτεί, αν και θα αντιδράσει «με όλες του τις δυνάμεις», σε περίπτωση που δεχτεί ιρακινή επίθεση με μη συμβατικά όπλα. Διαβεβαίωσε ότι το Ισραήλ λαμβάνει προληπτικά μέτρα και για τον παλαιστινιακό πληθυσμό (χωρίς να δώσει λεπτομέρειες), αλλά εκτίμησε ότι είναι λίγες οι πιθανότητες να δεχτεί επίθεση. Επίσης, προχώρησε στην πρόβλεψη ότι, αν κάποιος, εμπλεκόμενος στη σύρραξη χρησιμοποιήσει πυρηνικά, αυτός θα είναι, ίσως, οι ΗΠΑ σε περίπτωση που κάποιος σύμμαχός τους στην περιοχή δεχτεί επίθεση με όπλα μαζικής καταστροφής.

Ο Ισραηλινός πρέσβης απέφυγε να απαντήσει στο κατά πόσον η ισραηλινή ηγεσία θα άρει τον αποκλεισμό μετακινήσεων, που επέβαλε στους Παλαιστινίους αξιωματούχους και χαρακτήρισε «μη ισορροπημένη» την ανακοίνωση της Ελληνικής Προεδρίας της ΕΕ που χαρακτηρίζει την απόφαση «αφορμή για περαιτέρω κλιμάκωση», τονίζοντας ότι δεν κάνει καμία ανάλογη έκκληση για τερματισμό των παλαιστινιακών επιθέσεων. Ο κ. Σασόν, αναφερόμενος στην ισραηλινο -παλαιστινιακή διένεξη, επανέλαβε τη γνωστή ισραηλινή θέση ότι δεν μπορεί να γίνει διάλογος όσο «συνεχίζεται η παλαιστινιακή τρομοκρατία», συμπληρώνοντας ότι υπάρχουν ορισμένοι Παλαιστίνιοι, όπως ο Σάρι Νουσάιμπεχ, πρώην υπεύθυνος της ΟΑΠ για την Ιερουσαλήμ, που αρχίζουν να αντιλαμβάνονται ότι η βία δεν οδηγεί πουθενά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ