Σάββατο 11 Γενάρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΝΕΕΣ ΤΑΙΝΙΕΣ
«Η γραμματέας»

Μαύρη ερωτική κωμωδία του Στίβεν Σάινμπεργκ, με τους Μάγκι Γκιλένχαλ, Τζέιμς Σπέιντερ, Λέζλι Αν Γουόρεν.

Μετά από μια σύντομη νοσηλεία σε ψυχιατρική κλινική η Λι Χόλογουεϊ ψάχνει για δουλιά. Αν και δεν έχει δουλέψει ποτέ στη ζωή της, προσλαμβάνεται από το μυστηριώδη δικηγόρο, κύριο Γκρέι. Στην αρχή η απασχόληση μοιάζει φυσιολογική, σταδιακά όμως η Λι και ο κύριος Γκρέι αποκτούν μια πιο στενή σχέση, υιοθετώντας σαδομαζοχιστικές συμπεριφορές. Οταν η δυσλειτουργική οικογένεια της Λι και ο εκκεντρικός φίλος της, αντιλαμβάνονται αυτή την «πολύπλοκη» σχέση, προσπαθούν μάταια να βρουν τους φυσιολογικούς τους ρυθμούς και να φέρουν αυτή τη σχέση πίσω στη «φυσιολογική ζωή». Μάλλον, όμως, το σκέφτηκαν κάπως αργά, αφού και οι δυο τους έχουν βρει αυτό που πάντα έψαχναν... Μια ισορροπία λίγο τραβηγμένη, αλλά απόλυτα φυσιολογική.

Μαύρη ερωτική κωμωδία με αρκετή δόση ειρωνείας και πραγματικότητας σε κάνει να γελάς και ταυτόχρονα να βλέπεις κομμάτια από σένα που τις περισσότερες φορές τα θάβεις γιατί δε συμβαδίζουν, με κάποια «κλισέ» που σου έχουν επιβάλει ή έχει βάλεις εσύ στον εαυτό σου.

Η «Γραμματέας» ουσιαστικά είναι η μαύρη πλευρά μιας ερωτικής σχέσης, ίσως και η πιο αληθινή. Οι περισσότερες ερωτικές ιστορίες παρουσιάζονται «χλιαρές» και «απλοϊκές», ενώ στην πραγματικότητα μια ιστορία αγάπης έχει πόνο, υποταγή και έλεγχο.

Ο Στίβεν Σάινμπεργκ απελευθερώνει τη γυναικεία σεξουαλικότητα και φτιάχνει μια ηρωίδα χωρίς ενοχές, που δεν ντρέπεται για τις σεξουαλικές της ιδιαιτερότητες. Ενώ σπάει την ισχυρή ανδρική φιγούρα και παρουσιάζει έναν άνδρα που φοβάται ν' αγαπήσει και πιστεύει ότι είναι προβληματικός.

Αν πιστεύετε στη σκληρή πλευρά της πραγματικότητας, τότε η «Γραμματέας» θα σας γοητεύσει, ενώ ταυτόχρονα θα σας κάνει να γελάσετε και να ψάξετε για τη δικιά σας παράξενη ισορροπία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ