Πέμπτη 16 Γενάρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Απεργούν οι συμβασιούχοι

Πανελλαδική 24ωρη απεργία πραγματοποιούν, αύριο Παρασκευή, οι συμβασιούχοι στο δημόσιο τομέα και τους ΟΤΑ, διεκδικώντας την επέκταση στο δημόσιο των προϋποθέσεων μονιμοποίησης που προβλέπει Οδηγία της Ευρωπαϊκής Ενωσης και την αναδρομική ισχύ της.

Η απεργία έχει κηρυχτεί από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στο Δημόσιο με σχέση Ιδιωτικού Δικαίου. Οι συμβασιούχοι έχουν προγραμματίσει συγκέντρωση στην πλατεία Κλαυθμώνος στις 12 το μεσημέρι και πορεία προς τη Βουλή.

Η Συντονιστική Επιτροπή Συμβασιούχων ζητά συγκεκριμένα την αλλαγή σχετικού σχεδίου Προεδρικού Διατάγματος που προωθεί η κυβέρνηση και το οποίο βασίζεται στην Οδηγία της ΕΕ, ώστε να μετατραπούν οι συμβάσεις εργασίας τους σε αορίστου χρόνου χωρίς εξαιρέσεις και αποκλεισμούς.

Βεβαίως, η συγκεκριμένη Οδηγία όχι μόνο δεν καταργεί τις συμβάσεις ορισμένου χρόνου και έργου, αλλά ενισχύει αυτή την εργασιακή σχέση χωρίς να παρέχει ταυτόχρονα ουσιαστικές εγγυήσεις για την αποκατάσταση των εργαζομένων στο δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα που απασχολούνται για πολλά χρόνια στην ίδια θέση εργασίας.

Στην κινητοποίηση συμμετέχει το Πανελλήνιο Σωματείο Εκτακτου Προσωπικού Υπουργείου Πολιτισμού.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ