Πέμπτη 16 Γενάρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ
Μνημείο πρόκλησης για τα λαϊκά εισοδήματα

Φιλοδοξούν να «τσακίσουν» την ακρίβεια με αλλαγές στα ταμπελάκια των τιμών. Θα γράφουν αντί 2,32 ευρώ, 2 ευρώ και 32 λεπτά!

Παράταση μέχρι το τέλος του μήνα θα δώσει η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης στις επιχειρήσεις προκειμένου να προσαρμοστούν στην αγορανομική διάταξη με την οποία η κυβέρνηση φιλοδοξεί να αντιμετωπίσει την ακρίβεια και να προστατεύσει τους καταναλωτές. Υπενθυμίζεται, πως νέα αγορανομική διάταξη προβλέπει την αναγραφή των τιμών αναλυτικά, αντί δηλαδή για 2,3 ευρώ σε δύο ευρώ και τριάντα λεπτά. Παράλληλα, θα εξαιρεθούν του μέτρου οι αντλίες των πρατηρίων υγρών καυσίμων, όπως ανακοίνωσε χτες ο υφυπουργός Ανάπτυξης Χρ. Θεοδώρου. Στην ουσία, δηλαδή, πρόκειται για ένα μέτρο κοροϊδία, με το οποίο η κυβέρνηση επιχειρεί να ρίξει στάχτη στα μάτια των καταναλωτών που στο εξής απλώς θα διαβάζουν με διαφορετικό τρόπο την ακρίβεια, που παραμένει στο απυρόβλητο. Αξίζει, μάλιστα, να σημειωθεί, ότι οι εμποροβιομήχανοι κάνουν ήδη λόγο για αύξηση του κόστους τους το οποίο προτίθενται να μετακυλήσουν στις τιμές των προϊόντων, βρίσκοντας μια ακόμα πρόφαση για επιβολή νέων μαζικών ανατιμήσεων.

Σύμφωνα με τον υφυπουργό Ανάπτυξης, μέχρι το τέλος του χρόνου αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία το περίφημο «παρατηρητήριο τιμών» που και αυτό εντάσσεται στη συνολική κυβερνητική επιχείρηση αποπροσανατολισμού των καταναλωτών και εάν πραγματοποιηθεί θα αποτελέσει μνημείο κοροϊδίας και πρόκλησης για τα λαϊκά εισοδήματα. Η ιστορία αυτή, το στήσιμο της οποίας ακόμα το ψάχνει το υπουργείο Ανάπτυξης, συνίσταται - σύμφωνα με τα όσα έχουν ανακοινωθεί - στην καταγραφή σε ιστοσελίδα του Ιντερνετ των χαμηλότερων τιμών σε 144 αρχικά, 700 τελικά οπωροκηπευτικά και είδη διατροφής, σε πρώτη φάση στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη και στη συνέχεια σε όλη τη χώρα.

Αποτελεί όμως κοινό μυστικό, ότι ακόμα κι αν λειτουργήσει το πολυδιαφημισμένο «Παρατηρητήριο», θα εξελιχθεί σε μια ακόμα διαφήμιση - και μάλιστα δωρεάν - από την κυβέρνηση, κάποιων σούπερ μάρκετ. Και η κυβέρνηση, αντί να πάρει μέτρα για τη συγκράτηση της ασυδοσίας της «ελεύθερης αγοράς», θα παραπέμπει τους καταναλωτές αρχικά στο Ιντερνετ για αναζήτηση τιμών και στη συνέχεια από τη μια άκρη της χώρας στην άλλη για να ολοκληρώσουν τις αγορές τους!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ