Σάββατο 4 Μάρτη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΚΚΕ
Παρέμβαση για τα πετρέλαια του Πρίνου

Το θέμα της απευθείας ανάθεσης της εξόρυξης πετρελαίου στον Πρίνο στην Κοινοπραξία «ΚΑΒΑΛΑ ΟΪΛ», φέρνει το ΚΚΕ στη Βουλή, με Ερώτηση και Αίτηση Κατάθεσης Εγγράφων των βουλευτών Σταύρου Παναγιώτου και Μαρίας Μπόσκου, που απευθύνεται στον υπουργό Ανάπτυξης Ε. Βενιζέλο.

Στην Ερώτηση επισημαίνεται ότι «στη διάρκεια της συζήτησης στη Βουλή για την κύρωση της απευθείας ανάθεσης στην "ΚΑΒΑΛΑ ΟΪΛ ΑΕ" των Περιοχών Εκμετάλλευσης που εγκατέλειψε η καναδική ΝΤΕΝΙΣΟΝ κ.α., ο υπουργός Ανάπτυξης διακήρυξε ότι θα μπορούσαν να επιστρέψουν στη δουλιά τους οι απολυμένοι και από τις δύο μερίδες στις οποίες - για τους δικούς τους λόγους - χωρίστηκαν οι απολυμένοι από την προηγούμενη ανάδοχο. Η δε νέα εργοδοσία δεσμεύτηκε να γνωστοποιήσει στο υπουργείο, όχι μόνο τον κατάλογο με το προσωπικό της, αλλά και τα κριτήρια επιλογής και πρόσληψής τους».

«Από την άλλη - συνεχίζει η Ερώτηση - η ΝΤΕΝΙΣΟΝ και οι συνέταιροί της, διατηρούν και ενδεχόμενα ασκούν τα δικαιώματά τους από τη Σύμβαση του Ν. 98/75, στις γειτονικές περιοχές εκμετάλλευσης»

Ερωτάται ο κ. υπουργός:

  • Ποια είναι τα μέχρι τώρα στοιχεία για την παραγωγή στον ΠΡΙΝΟ και τη Ν. ΚΑΒΑΛΑ, σε ποια συμπεράσματα οδηγούν για την προοπτική της νέας αναδόχου
  • Ποιες υποχρεώσεις έχει φέτος η άλλη ανάδοχος (ΝΤΕΝΙΣΟΝ κ.α.) για εργασίες πετρελαίου στην περιοχή που συνεχίζουν να διαθέτουν

Και καλείται ο κ. υπουργός να καταθέσει σύμφωνα με τον κανονισμό της Βουλής:

α) Το «οργανόγραμμα» που ισχύει στην «ΚΑΒΑΛΑ ΟΪΛ».

β) Τον κατάλογο των προσληφθέντων που απέστειλε στο υπουργείο Ανάπτυξης η ίδια εταιρία.

γ) Το Πρόγραμμα Εργασιών που υπέβαλλε για το 2000 η ΝΤΕΝΙΣΟΝ για την ερευνητική περιοχή που κατέχει.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ