Σάββατο 4 Μάρτη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΑΓΡΟΤΙΚΑ
ΑΓΝΟ
Της ΑΤΕ η μεγαλύτερη προσφορά

Με 36% μικρότερη προσφορά θέλησαν να βάλουν στο χέρι το συνεταιρισμό η κοινοπραξία ΔΕΛΤΑ- ΦΑΓΕ

Η Αγροτική Τράπεζα της Ελλάδας δίνει τη μεγαλύτερη προσφορά για την ΑΓΝΟ. Στο άνοιγμα των προσφορών για τη συνεταιριστική οργάνωση, που έγινε προχτές σε συμβολαιογραφείο της Θεσσαλονίκης, υπήρχαν δύο φάκελοι. Στον πρώτο οι δύο μεγάλες ιδιωτικές γαλακτοβιομηχανίες ΦΑΓΕ και ΔΕΛΤΑ προσέφεραν από κοινού για την αγορά της ΑΓΝΟ 21 δισ. δρχ. που θα καταβάλλονταν σε 10 ισόποσες δόσεις. Η ΑΤΕ από την πλευρά της προσέφερε 33 δισ. μετρητοίς. Σημειώνεται ότι στο άνοιγμα των προσφορών παρόντες ήταν και εκπρόσωποι των εργαζομένων, όπως είχε ζητηθεί από τη Γενική Συνέλευση των εργαζομένων.

Μετά την εξέλιξη αυτή οι εργαζόμενοι ζητούν να υλοποιηθούν οι δεσμεύσεις της κυβέρνησης και της ΑΤΕ απέναντι στην ΑΓΝΟ. Δηλαδή στο φορέα, που θα αναλάβει να συγκροτήσει η ΑΤΕ θα πρέπει οπωσδήποτε να υπάρχει διατήρηση του παρεμβατικού ρόλου της οργάνωσης και των συνεταιριστικών χαρακτηριστικών της, καθώς και γενικότερα του κοινωνικού της ρόλου. Επίσης, ζητούν να εξασφαλιστεί η ομαλή, συνεχής και αναπτυξιακή πορεία της Οργάνωσης, που θα έχει σαν αποτέλεσμα τη διατήρηση της απασχόλησης όλου του προσωπικού, με τις υπάρχουσες συλλογικές συμβάσεις και τον ίδιο ασφαλιστικό φορέα.

Κάθε άλλη επιλογή πλην των δεσμεύσεων που έχουν δοθεί θα μας βρει αντίθετους και αποφασισμένους να μην την επιτρέψουμε, δηλώνουν οι εργαζόμενοι και οι κτηνοτρόφοι, προσθέτοντας ότι θα παρακολουθούν από πολύ κοντά τις εξελίξεις, ενώ με κανέναν τρόπο δε θα επιτρέψουν την καταστροφή μιας συνεταιριστικής οργάνωσης που χτίστηκε με πολύ ιδρώτα και κόπο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ