Κυριακή 19 Γενάρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ
Το μεγάλο ξεπούλημα της περιουσίας του ΕΟΤ

Το ξεπούλημα της τεράστιας περιουσίας του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού, στο μεγάλο κεφάλαιο, θα γίνει με νόμο, ο οποίος ψηφίστηκε την περασμένη Πέμπτη στη Βουλή με ονομαστική ψηφοφορία. Με τις ψήφους των 140 βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, παραδίδονται στους ιδιώτες, παραλίες και δημόσιες εκτάσεις που ανήκουν στο ελληνικό Δημόσιο.

Ο νέος νόμος ορίζει την εισαγωγή της ανώνυμης εταιρίας «Ελληνικά Τουριστικά Ακίνητα» στο Χρηματιστήριο μέχρι ποσοστού 66%. Η εταιρία αυτή διαχειρίζεται την ακίνητη περιουσία του ΕΟΤ.

Χαρακτηριστική για την ουσία του νομοσχεδίου ήταν η παρέμβαση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΚΚΕ, Αντώνη Σκυλλάκου. Τόνισε ότι «το νομοσχέδιο είναι σε αντίθεση με βασικές θεμελιώδεις συνταγματικές αρχές», επισημαίνοντας πως είναι «αυτονόητο» το ότι δεν μπορούν να πωλούνται οι παραλίες. «Μπορεί το υπουργείο Οικονομικών να πουλάει νησιά; Να πουλάει τον Ολυμπο; Μπορεί να πουλάει τον αιγιαλό;», αναρωτήθηκε ρητορικά, σημειώνοντας πως «η ουσία είναι ότι οι μέτοχοι κατά 66% έχουν την πλειοψηφία και γίνονται ιδιοκτήτες, αλλά μπορούν και να μεταπωλήσουν», κι αυτό, τόνισε, αντιτίθεται στα «θεμελιώδη συστατικά της έννοιας του κράτους», που είναι «η έννοια της κυριαρχίας της επικράτειας και της δημόσιας κτήσης». Επίσης, υποστήριξε ότι το νομοθέτημα είναι αντίθετο με το άρθρο 5, παράγραφος 1 του Συντάγματος, που κάνει λόγο για ελεύθερη ανάπτυξη της προσωπικότητας, άρα «ελεύθερη οικονομική και γενικότερη δραστηριότητα των πολιτών».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ξεπουλάνε ΕΟΤ, αιγιαλούς και παραλίες (2003-01-16 00:00:00.0)
ΟΧΙ στην ιδιωτικοποίηση της περιουσίας του ΕΟΤ (2003-01-10 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ