Τετάρτη 22 Γενάρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 37
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΜΠΑΣΚΕΤ
Νίκη και για το γόητρο

Μπορεί τα δυο εναπομείναντα παιχνίδια για να ολοκληρωθεί η προκριματική ημιτελική φάση του Ευρωμπάσκετ 2003 να έχουν ουσιαστικά το χαρακτήρα του... φιλικού για την Εθνική μας, αυτό όμως δε σημαίνει ότι δεν υπάρχει κίνητρο. Αλλωστε με βάση το σκεπτικό ότι ο σημερινός αντίπαλος του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος, το Ισραήλ (Περιστερίου, 18.00 ΕΤ-1) καίγεται για τους βαθμούς, δίνει ένα παραπάνω κίνητρο για τους διεθνείς. «Είναι ένα πολύ δυνατό τεστ για μας, λόγω και του μεγάλου κινήτρου που έχει το Ισραήλ για να νικήσει. Οι Ισραηλινοί έχουν κάνει ένα μήνα προετοιμασία. Αυτά όμως, δεν πρέπει να μας ενδιαφέρουν. Δε θα μπούμε σε αυτό που θέλουν οι αντίπαλοί μας. Δε μας ενδιαφέρει το ζητούμενό τους. Το μόνο που μας απασχολεί είναι η Ελλάδα» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Γιάννης Ιωαννίδης. Αλλωστε και οι Ελληνες παίκτες έχουν το δικό τους στόχο, αφού υπάρχει η προοπτική του 10/10 σε αυτή την προκριματική φάση. Οσο για το μέλλον της δικής μας ομάδας, ο Ελληνας τεχνικός είναι κατηγορηματικός. «Ο χρόνος δουλεύει υπέρ μας. Κάθε φορά που τα παιδιά μαζεύονται στην Εθνική τα βλέπω να εγκλιματίζονται όλο και περισσότερο. Πιστεύω ότι θα συνεχίσουμε τον κύκλο των καλών εμφανίσεων που είχαμε ξεκινήσει από τον πρώτο αγώνα των προκριματικών για το Ευρωμπάσκετ 2003».

Επίσης, ο «Ξανθός» δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στη βοήθεια του κόσμου, αφού όπως επισήμανε περιμένει τους φιλάθλους να γεμίσουν σήμερα το κλειστό του Περιστερίου.

Αγωνιστικά προβλήματα δεν υπάρχουν εκτός των Σχορτσιανίτη και Διαμαντόπουλου, που έτσι κι αλλιώς και κατά δήλωση του προπονητή κλήθηκαν στην Εθνική όντας τραυματίες μόνο και μόνο για να μη χάσουν την επαφή τους με την ομάδα.

  • Στην Ιταλία και συγκεκριμένα στο Πέζαρο θα μετακομίσει μέχρι το τέλος της χρονιάς ο Γιώργος Διαμαντόπουλος προκειμένου να φορέσει τη φανέλα της τοπικής Σκαβολίνι. Η συμφωνία του διεθνούς άσου οριστικοποιήθηκε χτες και θα έχει διάρκεια έξι μηνών. Οπως άφησε να εννοηθεί, μάλιστα, ο παίκτης το καλοκαίρι αναμένεται να επιστρέψει στην Ελλάδα για να παίξει σε ομάδα της Α1.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ