Τετάρτη 22 Γενάρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 37
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΑΕΚ
Το σίριαλ συνεχίζεται...

Το... γαϊτανάκι γύρω από την «υπόθεση Νικολαΐδη», με τα συμπαρομαρτούντα της, και η πολυεπίπεδη αξιοποίησή της συνεχίζονται με αμείωτους ρυθμούς. Το ίδιο και η προσπάθεια υποτίμησης της κοινής λογικής. Η κυβέρνηση αλλά και τα ΜΜΕ την αντιμετωπίζουν σαν «μάννα εξ ουρανού», αφού τους δίνει άλλη μια ευκαιρία ν' αποπροσανατολίσουν από τα πραγματικά προβλήματα. Την ανήγαγαν λοιπόν σε Νο 1 θέμα-σίριαλ και την εκμεταλλεύονται, πάντα όμως με τον όσο το δυνατόν πιο ανώδυνο τρόπο (γι' αυτούς) γίνεται.

Οι κυβερνητικοί παράγοντες άδραξαν την ευκαιρία και καθημερινά προβαίνουν σ' αλλεπάλληλες δηλώσεις (καθυστερημένης) επίδειξης πυγμής προαναγγέλλοντας (κατά την πεπατημένη) «κάθαρση» και ξερίζωμα του κακού. Ταυτόχρονα, παλεύουν αγωνιωδώς να εξωραΐσουν τις τεράστιες ευθύνες τους, προσωπικές και συνολικές. Στο ίδιο μήκος κύματος και η ΕΠΑΕ. Χτες ο πρόεδρός της, Θ. Κανελλόπουλος, εκτός από διάφορες γενικότητες, βρήκε να επισημάνει ότι «εμείς έχουμε τη δικαιοδοσία να ελέγξουμε τη νομιμότητα των μελών μας κι όχι το ιδιοκτησιακό καθεστώς, δικαιοδοσία που ανήκει στο υπουργείο Εμπορίου».

Το πινγκ πονγκ ευθυνών όμως φέρνει και αλληλοσυγκρούσεις. Ετσι ο πρόεδρος της λίγκας διέψευσε τα προχτεσινά λεγόμενα του υφυπουργού Αθλητισμού, Γ. Λιάνη, για το ποιος έφταιγε που άπαντες κάθισαν στο ίδιο τραπέζι: «Θυμόσαστε εκείνη η συνάντηση κάτω από ποιες συνθήκες είχε γίνει. Ο Ψωμιάδης ήταν μεγαλομέτοχος και ο κ. Βενιζέλος είχε ζητήσει ολιγομελή επιτροπή που θα την αποτελούσαν οι μεγαλομέτοχοι των μεγάλων ομάδων. Είχαμε γνωστοποιήσει ποιοι θα είναι και ο κ. Λιάνης δεν είχε φέρει καμία αντίρρηση τότε». Στο ίδιο αποτέλεσμα οδηγεί και σχετική αναφορά του υπουργού Πολιτισμού, Ε. Βενιζέλου, που προσπάθησε να δώσει άλλη διάσταση: «Αυτό όμως (σ.σ. παρουσία "κακών") διευκόλυνε εξαιρετικά την πολιτεία στην αντιπαράθεση και μας επέτρεψε να διαμορφώσουμε μια πολύ σκληρή θέση».

Στο μεταξύ, η δικογραφία που σχημάτισε η Ασφάλεια για το επεισόδιο διαβιβάστηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών. Η υπόθεση ανατέθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθανάσιο Ψαράκη, ο οποίος αφού μελετήσει τα στοιχεία θα αποφανθεί για την πορεία της. Το Ελεγκτικό Συμβούλιο, από την πλευρά του, σχεδόν (ίσως επανέλθει για κάποια επιπλέον στοιχεία)ολοκλήρωσε το έργο του. Οι αρμόδιοι αρνήθηκαν να μιλήσουν, αρκούμενοι να οριοθετήσουν την επόμενη βδομάδα ως ορίζοντα παράδοσης του πορίσματος. Πάντως, πληροφορίες τούς φέρουν να έχουν βρει παρατυπίες και παρανομίες.

  • Η ΠΑΕ ΑΕΚ κατέθεσε χτες αίτηση στην ΕΠΑΕ για τετράμηνη διακοπή συμβολαίου του Ντέμη Νικολαΐδη, επειδή δεν απολογήθηκε όπως του είχε ζητηθεί.
ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Κορυφώνεται η μάχη για τη διαχείριση (2005-08-03 00:00:00.0)
Κυβερνητικός ελιγμός ...λόγω συγκυρίας (2002-09-13 00:00:00.0)
Το απόλυτο μηδέν (2002-03-27 00:00:00.0)
«Φωτογραφική» θεωρείται από τους φορείς η επίμαχη ρύθμιση (2000-10-06 00:00:00.0)
@ (1999-01-12 00:00:00.0)
Η Ολυμπία επί τάπητος (1995-01-10 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ