Παρασκευή 6 Οχτώβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟ
«Φωτογραφική» θεωρείται από τους φορείς η επίμαχη ρύθμιση

Κότερα, διαπλεκόμενοι, ίντριγκες στην ΕΠΑΕ και όλα τα συναφή στοιχεία, που συναποτελούν τη σημερινή πραγματικότητα στο χώρο του επαγγελματικού ποδοσφαίρου, παρήλασαν χτες από την Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, στα πλαίσια της ακρόασης φορέων για το νομοσχέδιο του υφυπουργού Αθλητισμού Γ. Φλωρίδη.

Η συζήτηση κινήθηκε αποκλειστικά στο θέμα της ρύθμισης που έχει χαρακτηριστεί «φωτογραφική» για τον πρόεδρο της ΕΠΑΕ, Β. Μητρόπουλο. Οι εκπρόσωποι της 5μελούς επιτροπής της ΕΠΑΕ, προεξάρχοντος του Σ. Κόκκαλη, που είχαν κληθεί, τάχθηκαν κατά της ρύθμισης που ορίζει ότι δεν μπορούν να είναι μέλη της ΕΠΑΕ όσοι είναι κατηγορούμενοι για κακούργημα, χαρακτηρίζοντάς τη «φωτογραφική» για τον πρόεδρο της ΕΠΑΕ Βίκτορα Μητρόπουλο. Την ιδία θέση πήρε και ο εκπρόσωπος της ΕΟΚ Γ. Βασιλακόπουλος, καθώς και ο πρόεδρος της ΕΠΟ Π. Αλεξανδρής.

Αντίθετη άποψη είχε ο πρόεδρος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Γιώργος Μπατατούδης, που τάχθηκε υπέρ της ρύθμισης. Ο πρόεδρος της 5μελούς επιτροπής της ΕΠΑΕ χαρακτήρισε πάντως «απαράδεκτη» τη μέχρι τώρα συμπεριφορά του Β. Μητρόπουλου, όμως σημείωσε ότι θα είναι «άδικο» να υπάρξει νομοθετική διάταξη ειδικά γι' αυτόν. Παράλληλα, η γνωστή κόντρα της «κοτερολογίας» παρουσιάστηκε χθες στην επιτροπή, ανάμεσα στον πρόεδρό της Γ. Λιάνη και το βουλευτή της ΝΔ Μ. Κεφαλογιάννη, όταν ο τελευταίος έκανε λόγο για «προτίμηση» του Γ. Λιάνη προς τον Σ. Κόκκαλη. Ανταπαντώντας ο πρόεδρος της επιτροπής είπε ότι έχει επισκεφθεί το κότερο του προέδρου της ΠΑΕ Ολυμπιακός. «Εχω πάει 4 φόρες», σημείωσε, «καθώς και 4 φόρες στου κ. Βαρδινογιάννη και 4 στου κ. Λάτση»!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ