Τρίτη 28 Γενάρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 36
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΜΠΑΣΚΕΤ
Γλυκιά ήττα

Το φινάλε των προκριματικών για το Ευρωμπάσκετ του 2003 επιφύλασσε για την Εθνική μας ομάδα να δοκιμάσει τη γεύση της ήττας. Στο τελευταίο παιχνίδι το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα έχασε στην Ιμπιζα από την Ισπανία με 94-91 χωρίς όμως να υποστεί και συνέπειες. Και αυτό γιατί το αβαντάζ των 13 πόντων της νίκης της χώρας μας στο πρώτο παιχνίδι έδωσε στην Ελλάδα την πρώτη θέση του ομίλου. Εκείνο που έσπασε ήταν το αήττητο και έδειξε να χτυπάει άσχημα σε κάποιους παίκτες που είχαν ξεχάσει τι πάει να πει ήττα. Χαρακτηριστική είναι άλλωστε η δήλωση του Χατζηβρέττα, η οποία αποδεικνύει και το ...πνεύμα Ιωαννίδη που επικρατεί στην ομάδα. «Γιατί να νιώθω χαρούμενος; Οι μεγάλες ομάδες χαίρονται μόνον όταν κερδίζουν. Χάσαμε τη νίκη για ένα σουτ. Αλλά πρέπει να φροντίζουμε να μην πηγαίνουν τα παιχνίδια στο τελευταίο σουτ, γιατί εκεί είναι ρώσικη ρουλέτα».

Πάντως, ο ομοσπονδιακός τεχνικός στάθηκε περισσότερο στην επίτευξη του στόχου, που ήταν η πρωτιά. «Ο στόχος επετεύχθη. Ηταν ένα παιχνίδι που είχε δύναμη, πάθος και ...όλα τα καλά. Είχα πει ότι ήθελα να δείξουμε χαρακτήρα και τον δείξαμε, παρά το ότι παίξαμε χωρίς σέντερ. Ορισμένες λεπτομέρειες και κάποια σφυρίγματα σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, και κυρίως προς το τέλος, μας στέρησαν τη νίκη. Το θέμα όμως είναι να βελτιωθούμε». Οσο για το παιχνίδι, ήταν ένα πραγματικό ντέρμπι, με την Εθνική μας να έχει το πάνω χέρι μέχρι τις αρχές του τέταρτου δεκαλέπτου. Τα φάουλ όμως του Φώτση (22 π.), που τον καθήλωσαν στον πάγκο, αποδυνάμωσαν την Εθνική και οι Ισπανοί στα τελευταία λεπτά φάνηκαν πιο δυνατοί.

  • Ευρώπη τέλος για το Περιστέρι, αφού με ανακοίνωση, που απέστειλε η διοίκηση της ομάδας προς την ΕΟΚ, της γνωστοποιεί ότι δε θα μετάσχει στην επόμενη φάση του Τσάμπιονς Καπ. Οπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, κύρια αιτία είναι η απαγόρευση συμμετοχής των Στιούαρτ, Χάτσον που αποδυναμώνουν την ομάδα.
  • Στην Αθήνα βρίσκεται ήδη ο Αμερικανός Τζο Κρίσπιν που συμφώνησε με την Ενωση και θα αποτελέσει το περιφερειακό δίδυμο της ομάδας μαζί με τον Μπλέικνι. Οσο για τον Μιχάλη Κακιούζη, προτίμησε να μην υπογράψει τελικά στην Ταού και επέστρεψε με την αποστολή της Εθνικής. Πάντως, στο παιχνίδι της απόκτησης του διεθνούς παίκτη φέρεται να έχει μπει και η Σιένα.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ